ZETApress

hírportál

Hongkong ? a tökéletes partner

Hongkong kitűnő adottságainak köszönhetően ideális kereskedelmi központ az üzletemberek számára, kedvező elhelyezkedéséből adódóan pedig olyan nemzetközi kiállításoknak ad otthont, amelyek egész iparágakat is kiszolgálnak.

A Hongkongi Kereskedelemfejlesztési Tanácsot (HKTDC), amely mögött negyven év sikertörténete áll, nemzetközi viszonylatban az egyik legsikeresebb kereskedelmi vásárszervezőként tartják számon. A vásárai közül több is a világ vagy Ázsia vezető rendezvényei közé tartozik, mint például a Hongkongi Játékvásár, a Hongkongi Divathét, a Hongkongi Ajándék- és Reklámajándék Vásár és a Hongkongi Őszi Elektronikai Vásár.

A Hongkongi Nemzetközi Világítástechnikai Vásár Ázsia legnagyobb és a világ második legjelentősebb világítástechnikai vására, a Hongkongi Karóra és Óra Vásár kategóriájában a legnagyobb mind ázsiai, mind világviszonylatban. A HKTDC további kiállítások bevezetésén dolgozik, így ezév végére a vásárlista 33 kereskedelmi eseménnyel bővelkedhet.

Benjamin Chau, a HKTDC vezérigazgató-helyettese a mai sajtóeseményen a következőképpen vélekedett: Hongkong a kereskedelmi vásárok lenyűgöző sorozatának köszönhetően méltán pályázik Ázsia kereskedelmi fővárosának címére. A nagyszámú rendezvény jövedelmező lehetőségeket nyújt mind az eladók, mind a vevők számára, hogy új kereskedelmi kapcsolatokat építhessenek ki, és megszilárdítsák a már jól működőket, hogy új termékekkel bővítsék tevékenységüket, és közben megerősítsék sikeres partneri viszonyaikat.

A kereskedelmi vásárok szervezésén kívül a HKTDC a cégek számára partnerkeresési lehetőséget is biztosít, elektronikus módon és számos termékkatalógus révén. Jelenleg a HKTDC 14 termékkatalógust és az adott ország nyelvén kiadott mellékletet jelentet meg évente 2 millió példányban, melyek a jelentős iparágak gyártóinak minőségi termékeit tartalmazzák. Ezek közé tartoznak a ruházati cikkek, elektronikai termékek, elektronikai alkatrészek, ruhaanyagok és kiegészítők, cipők, ajándékcikkek, reklámajándékok és írószerek, háztartási cikkek, ékszerek, bőráruk és táskák, optikai termékek, csomagolástechnikai cikkek, játékok és órák katalógusai.

A Hong Kong Enterprise című magazin 40 éve a legtöbb vezető által olvasott termékkereső magazin, amely áruk széles körét mutatja be minden hónapban. 2007-ben a HKTDC elindította a Hong Kong Enterprise világsorozatát, World Enterprise címmel, amelyik nemzetközi gyártók termékeit is tartalmazza, és a Hong Kong Enterprise magazinnal együtt terjesztik. Ezeket a magazinokat honlapjukon vagy pedig a Hongkongi Kereskedelemfejlesztési Tanács Budapesti Konzultáns Irodájánál lehet előjegyezni.

Szóljon hozzá!