ZETApress

hírportál

Az Év Gyára a Continental

A budapesti Continental nyerte el az Év Gyára 2018-díjat. Az Év Gyára versenyt 4. alkalommal hirdette meg a GyártásTrend Magazin, és az azt kiadó PPH Media, a versenyidőszak fél évet ölelt fel ? tudatta Hornyacsek Zoltán országos vállalati kommunikációs vezető.

Összesen 9 meghirdetett kategóriában pályázhatott minden hazai termelőüzemmel rendelkező cég, az összetett Év Gyára-díjat pedig az a vállalat nyerhette el, amely több kategóriában pályázott, és legalább az egyikben az első helyen végzett. Az Év Gyára elismerő címet az idén első alkalommal pályázó Continental Automotive Hungary Kft. budapesti gyára nyerte el a tízmilliárd forint feletti éves nettó árbevétel kategóriában. A díjat dr. Keszte Róbert, a német technológiai vállalat budapesti gyárának ügyvezető igazgatója vette át.

? Nagy örömmel tölt el bennünket, hogy három csoportban is az első helyre kerültünk, emellett pedig hatalmas szakmai elismerés, hogy az összetett kategóriában is mi bizonyultunk a legjobbnak. Budapesti gyárunkban az Ipar 4.0 leginnovatívabb megoldásait alkalmazzuk, és ez a díj azt erősíti meg, hogy jó úton járunk ? mondta el az ügyvezető igazgató. A hazánkban tíz lokációval rendelkező vállalat budapesti gyárát a Legjobb termelő, az Ipar 4.0, illetve az Energiahatékonyság csoportban is az első helyre sorolta a szakmai zsűri.

A Continental AG-ról

A Continental útmutató technológiákat és szolgáltatásokat fejleszt a fenntartható és hálózatba kapcsolt személy és áruszállítás számára. Az 1871-ben alapított technológiai vállalat biztonságos, hatékony, intelligens és elérhető megoldásokat kínál a járművek, gépek, a közlekedés és a szállítmányozás számára. A Continental 2018-ban 44,4 milliárd eurós forgalmat ért el, jelenleg a cégcsoport közel 245 ezer alkalmazottat foglalkoztat 60 országban.

A Continental Magyarországon

A Continental a világ egyik vezető technológiai vállalata, Magyarországon hét gyárral, egy gumiabroncs kereskedelmi képviselettel, egy logisztikai központtal, valamint egy mesterséges intelligencia fejlesztő központtal van jelen és a bérelt munkaerővel együtt több mint nyolcezer munkavállalót foglalkoztat. A vállalat debreceni elektronikai gyárának zöldmezős beruházása 2018. harmadik negyedévében kezdődött el.

A Continental folyamatosan és nagy mértékben járul hozzá a közlekedés biztonságának javításához és a globális klímavédelemhez. Mindezt teszi fékrendszerek, hajtómű- és futómű-komponensek műszerezés és infotainment megoldások által, valamint a jármű-elektronika, gépjárműabroncsok és műszaki elasztomer-termékek gyártásával és szállításával. A Continental AG öt divíziója (Interior, Chassis & Safety, Powertrain, ContiTech, Tire) végez gyártó, szoftverfejlesztési és kereskedelmi tevékenységet Budapesten, Veszprémben, Szegeden, Makón, Vácott, Nyíregyházán, valamint Budaörsön. A gumiabroncs üzletág 1991 óta képviselteti magát a magyar piacon értékesítési irodával és disztribúciós raktárral.

Szóljon hozzá!