ZETApress

hírportál

Legyél vadakat terelő juhász!

Vegyél részt a nagykőrösi pusztai tölgyes programunkban, és segíts vadakat terelni a Csókás Erdőben február 12-én! Jelentkezz mielőbb, a résztvevőket jelentkezési sorrendben regisztráljuk.

Nagykőrösön az erdő természetes eltartó-képességét sokszorosan meghaladja a vadlétszám. A pusztai tölgyesben az egyik legnagyobb probléma a csemeték hiánya, korai pusztulása, illetve növekedésük lelassulása, ami részben annak köszönhető, hogy a vaddisznók kitúrják a makktermés nagy részét, a dámok és őzek pedig előszeretettel fogyasztják a friss rügyeket és hajtásokat.

A tölgyesekben vadkerítéssel elkerítettünk egy 100 és egy 30 hektáros erdőrészletet a legjobb állapotban megmaradt tölgyesekből. Itt azt szeretnénk megvizsgálni, hogyan fejlődik az erdő a területen túl nagy számban élő nagyvad (vaddisznó, dám, őz) nélkül.

Most önkéntesek segítségét kérjük, hogy az elkerített 100 hektáros (200 focipályányi) területről kitereljük a bennrekedt állatokat. Ezt csak télen tehetjük meg, amikor az állatoknak még nincsenek kicsinyeik, illetve még nem rágták le a friss rügyeket.

Segíts Te is vadat terelni! Jelentkezz mielőbb az e-mailcímen neved és telefonszámod elküldésével. Azt is írd meg, hányan jönnétek, és mivel utaznátok Nagykőrösre. Sok emberre van szükségünk, de részvételi szám korlátozott, ezért a jelentkezéseket beérkezési sorrendben regisztráljuk. Ne maradj ki!

Időpont: február 12-e, péntek 9 óra. Helyszín: Nagykőrös, Csókás erdő. Aki vonattal jön, annak tudunk segíteni az erdőbe való kijutásban. Aki autóval érkezik, azzal a Budapest felől jövő út mentén beszélünk meg találkozót. Várunk! ? írta a WWF Magyarország csapata.

Szóljon hozzá!