ZETApress

hírportál

Felcsúti MAG-bemutató

A Magyarország étele 2019 szakácsverseny döntőjét ma rendezték a Felcsúti Letenyey Lajos Gimnázium, Szakgimnázium és Szak-középiskolában. Az előzmények idekattintva olvashatók. A 12 csapat munkáját kivetítőn követhettük, de védőruhában és sapkában a konyhában is lehetett forgatni. Fotóink Reiter Ágnes felvételei.

A versenymenük feltálalása után bemutatták Kocsonya Kálmán, Vomberg Frigyes, Illés Vince Levente: MAG = Modern Alap Gasztronómia. A kreatív ételkészítés tan-kézikönyve című művét. A MAG célja az ételkészítés szakmai alapjainak bemutatása. Konyhatechnológiákat ismertet formabontó megközelítésben, útmutatókkal segíti a szakoktatók munkáját, és mindazokat, akik az ételkészítési szakma elsajátítására vállalkoztak.

Étkezési szokásaink megváltoztak, új gasztronómiai irányzatok születtek, nemcsak a nagyvilágban, de Magyarországon is a gasztronómiai forradalom idejét éljük. Ennek következményeként a hazai munkaerő-piacon is hatalmas az igény az azonnal használható tudással rendelkező szakácsok iránt. Olyan tudásanyaggal rendelkező szakemberekre van szükség, akik kiválóan ismerik a MAG-ban szereplő konyhatechnológiákat és képesek is azt a gyakorlatban alkalmazni.

A MAG egyesíti az általános mellett a modern gasztronómiai konyhatechnológiák alapjait, valamint egyedülálló módon, az éttermi cukrászat tanait is. A technológiák ismertetését a fejezetek végén található QR kódokon keresztül elérhető képek, fázisfotók és videó anyagok illusztrálják, valamint könyvjelző formájában puskát is ad a mértékegység átváltásokhoz. Sajátítsd el a technológiákat, hogy a legjobb helyeken dolgozhass! ? olvastuk a 264 oldalas könyv Előszavában.

Szóljon hozzá!