ZETApress

hírportál

Véget ért a BKV-sztrájk

Horváth Csaba kormánybiztos üdvözli a BKV-sztrájkot lezáró megállapodást. Üdvözli, hogy a józanész politikája győzött és megegyezéssel ért véget a hatnapos a BKV-sztrájk. Köszönetét fejezi ki a szakszervezeteknek, akik belátták, hogy a vitát a tárgyalóasztalnál kell rendezni.

A tegnap este létrejött megállapodás köszönhető azoknak a szakszervezeteknek is, amelyek már a sztrájkot megelőzően megállapodtak a BKV menedzsmentjével ? tudatta a Budapest Fővárosért Felelős Kormánybiztos Titkársága.

Horváth Csaba kormánybiztos elmondta: köszönet jár azoknak a BKV-dolgozóknak, akik a múlt heti munkabeszüntetés alatt is felvették a munkát. Hasonlóan köszönet illeti meg a MÁV, a Volán és a Rendőrség dolgozóit, akik erőn felül teljesítve kötelességüket hozzájárultak ahhoz, hogy a főváros működőképes maradjon. Külön köszönet illeti az utasokat a sztrájk idején tanúsított türelmükért.

A kormánybiztos rámutatott: dolgozni kell azon, hogy a jövőben elkerülhetőek legyenek a hasonló helyzetek. A kormány ezért kész minden segítséget megadni az Országos Érdekegyeztető Tanácsnak, hogy állást foglaljon a jelenleg érvényben lévő sztrájktörvény helyes alkalmazásáról, illetve ha szükséges, annak módosításáról.

Most hogy vége a sztrájknak, a BKV ismét minden erejét arra fordíthatja, amiért létrehozták: az utasok maradéktalan kiszolgálására. A kormány számára fontos, hogy a főváros közösségi közlekedése a jelenleginél jobb színvonalon és hosszú távon is fenntartható módon működjön. Ehhez a kormány segítséget is ad.

A fővárossal kötött tavaly év végi megállapodás értelmében a kormány 17 plusz ötmilliárd forinttámogatást nyújt a BKV-nak. A támogatás feltétele azonban egy, a vállalat működését újragondoló intézkedési terv megalkotása és elfogadtatása, valamint a BKV átlátható, takarékos és felelős működésének megteremtése.

Szóljon hozzá!