ZETApress

hírportál

Tízéves a felsőoktatási integráció

A szegedi felsőoktatási integráció tízéves jubileuma alkalmából tartott újévi fogadást a Szegedi Tudományegyetem ma a József Attila Tanulmányi és Információs Központban ? tudatták sajtósaik.

Szabó Gábor rektor évértékelő beszédében kiemelte, hogy a 2009. évben a Szegedi Tudományegyetem mind a kutatás, mind az oktatás területén fontos sikereket könyvelhetett el, melyek alapján kijelenhető, a Szegedi Tudományegyetem a kutatóegyetemi cím egyik biztos várományosa. A rektor hangsúlyozta, hogy a tavalyi év és egyúttal az eljövendő évek sikerei is nagyban köszönhetők a szegedi felsőoktatás integrációjának, s külön köszönetét fejezte ki a Szegedi Tudományegyetem elődintézményeinek vezetői által végzett kiemelkedő munkáért is.

Jubileumi év kezdődik az egyetemen

A rektor beszéde és prezentációja után bemutatták az integráció tiszteletére ? Újszászi Ilona szerkesztésében készült ? A szegedi felsőoktatási integráció története (1581-2010), ahogy a rektorok, főigazgatók látják című kötetet. A kiadványt Bernáth Árpád és Csanády Miklós professzorok, a mű lektorai méltatták.

A rendezvényen Pro Universitate-díjat adtak át Galambos Gábornak, a Juhász Gyula Pedagógusképző Kar Alkalmazott Természettudományi Intézet Informatika Alkalmazásai Tanszék tanszékvezető egyetemi tanárának, a kar dékánjának.

Szóljon hozzá!