ZETApress

hírportál

Bátor Adomány

Bátor Tábor épületA 2001-ben a súlyosan betegek gyermekek gyógyulása támogatásáért létrejött Bátor Tábor megújul, a hatvani táborhely új közösségi háza támogatóknak köszönhetően épülhet meg, Ehhez a ROCKWOOL Hungary Kft. a tűzbiztos magas-tetőszigeteléshez szükséges közel hárommillió forint értékű kőzetgyapot szigetelés adományozásával járult hozzá.

A ROCKWOOL társadalmi felelősségvállalási programjában fontosnak tartja az olyan csoportok, emberek támogatását, akik saját erejükből nem, vagy csak komoly anyagi nehézségek árán tudnák megépíteni/felújítani házukat, épületeiket. A Bátor Tábor Alapítvány által végzett nemes gyógyító tevékenységet a vállalat nagyra tartja, és örülnek, hogy olyan helyre juttathatják el szigetelő-anyag adományukat, ahol nagy szükség van rá.

A Bátor Tábor 17 éve folyamatosan szervez komplex terápiás rekreációs programokat a súlyosan beteg gyermekek és családtagjaik számára. A terápiás táborban évente ezer különböző daganatos, cukorbeteg, krónikus ízületi gyulladással, Crohn-betegséggel, valamint haemophiliával kezelt gyermekek, illetve máj-transzplantált és fűzőt viselő, súlyos gerincferdüléssel élő gyermekek vesznek részt. A táborokban a beteg gyermekeket különleges élményekkel mozdítják ki a komfortzónájukból, hogy erőt gyűjtsenek és így képesek legyenek szembenézni a betegségükkel ? tudatta Nagy Ákos, VM.komm Kommunikációs Tanácsadó Iroda.

Az épületrész átadása alkalmával Knecht Tamás, a Bátor Tábor Alapítvány adományszervezési igazgatója megköszönte, hogy a vállalat közel hárommillió forint értékű kőzetgyapot hőszigetelő lemezzel támogatta a Bátor Tábor Alapítvány új program épületének a létrejöttét. Elmondta, hogy ez a támogatás is hozzájárult ahhoz, hogy az épületet a jövőben energia-hatékonyabban működtessék. A Bátor Tábor számára ugyanis nagy jelentőséggel bír, hogy olyan innovatív eljárásokat alkalmazzon, melyek hozzájárulnak egy fenntarthatóbb jövőhöz.

Dr. Bányai Kornél, a ROCKWOOL Hungary Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, hogy a Bátor Tábor nemes célt vállalt fel ? súlyosan beteg gyermekeknek és családjaiknak nyújtanak lelki támogatását, nyári tábori programok szervezésén keresztül ?, és ezt a célt a ROCKWOOL boldogan támogatja. Hozzátette örülnek, hogy a tábor területén kialakításra kerülő új épület szigetelésének adományozásával hozzá tudnak járulni az épület energiatakarékos működtetéséhez is.

A ROCKWOOL Hungary Kft. 2,8 millió forint összértékű adományát a magas-tetőszigeteléséhez szükséges, közel 520 m2 Airrock LD műgyanta-kötésű, teljes keresztmetszetében víztaszító, könnyű kőzetgyapot lemez tette ki. Ezen hőszigetelő lemez magas hangszigetelő és tűzálló tulajdonsággal bír, 1000 °C feletti olvadáspontja pedig biztosítja a legmagasabb tűzvédelmi A1 besorolásba tartozó termék tűzállóságát. A kőzetgyapot kiváló hőszigetelő tulajdonságának köszönhetően nyáron megakadályozza a tető túlzott felmelegedését és télen biztosítja a hőkomfortot, ennek köszönhetően pedig jelentősen csökkennek majd az épület fenntartásának költségei is.

Szóljon hozzá!