ZETApress

hírportál

Mix and Move!

Idén 17. alkalommal szeptember 16-22-e között rendezik meg az Európai Mobilitási Hetet, a környezetbarát és fenntartható városi közlekedés programsorozatát, melynek részeként az Andrássy úton Családi hétvége lesz szombaton és vasárnap), amely hazánk legnagyobb zöld eseménye.

Szeptember 15-16-án ismét Családi hétvége az Andrássy úton. Erre a hétvégére ismét a gyalogosoké és a kerékpárosoké az Andrássy út. A színes programok részletesen megismerhetők weboldalukon ? tudatta a BKK Kommunikáció.

Budapest hosszú évek óta aktív résztvevője Európa legnagyobb közlekedési-környezetvédelmi programsorozatának, amely a városi közlekedés ésszerűsítését és a környezetkímélő közlekedési alternatívák népszerűsítését célozza meg, a városok fenntarthatóbbá és zöldebbé tételére, a gépkocsival történő közlekedés alternatíváinak kipróbálására buzdít.

A Családi hétvége az Andrássy úton rendezvény keretében kicsik és nagyok egyaránt megismerkedhetnek azokkal a közlekedési módokkal, amelyek versenyképes és környezetkímélő alternatívát kínálnak az autózás mellett. Az Európai Mobilitási Hét minden évben egy, a fenntartható mobilitáshoz kapcsolódó adott témakörre koncentrál. Az idei év mottója a Mix and Move, témája pedig a multimodalitás, ami a különböző közlekedési módok városi utakon történő legkedvezőbb kombinációját jelenti, mind az utas, mind pedig az áruforgalomban.

A Mobilitási Hét Családi hétvégéjét az Andrássy úton az Oktogonnál szeptember 15-én szombaton délelőtt 10 órakor nyitja meg Weingartner Balázs, az Innovációs és Technológiai Minisztérium fenntarthatóságért felelős államtitkára, Bagdy Gábor, pénzügyekért felelős főpolgármester-helyettes, Dabóczi Kálmán, a BKK vezérigazgatója, valamint Homolya Róbert, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója. A hétvégén a kilátogatókat a gépjárművek elől lezárt Andrássy úton a közlekedési szolgáltatók standjai mellett a fővárosi közszolgáltató társaságok, több minisztérium, civilszervezetek színes programjai és koncertek várják.

A Bajcsy-Zsilinszky úttól az Operáig tartó szakaszon megrendezik a Nemzetközi Streetfood Fesztivált. A Gasztro Sétány utáni részen új BKK-s társasjátékkal lehet játszani, melyben bárki játékfigura lehet: Budapest egyik útvonalát kell jelképesen végig járni a Batthyány tértől egészen Kőbánya-Kispestig. Az út kérdésekkel, kvízjátékkal, feladványokkal van kikövezve, és a környezettudatos közlekedésre tanít. Idén a Családok éve kiemelt kormányzati projekt is csatlakozott a rendezvényhez. Családi programjaik mellett, szervezésükben az Oktogonnál lévő nagyszínpadon fellép Caramel, Király Linda és Király Viktor, illetve a gyermekek kedvence, az Iszkiri zenekar és Kovácsovics Fruzsina zenekara.

Az Európai Mobilitási Hét keretében a Magyar Kerékpárosklub helyi szervezeteivel és partnereivel közösen szeptember 20-án csütörtökön 07 órától 09:30-ig az ország több tucat pontján Bringás reggelire várja azokat, akik biciklivel indulnak el aznap. Ehhez a kezdeményezéshez csatlakozva a BKK az Erzsébet téren látja vendégül a kerékpárral közlekedőket. A BKK Társasjátékkal pedig több budapesti általános iskolába ellátogatnak a BKK munkatársai, hogy a gyerekek játékos formában ismerkedhessenek a fenntartható és környezetkímélő közlekedéssel. A Családi hétvége az Andrássy úton esemény fő médiatámogatója a JCDecaux lesz. Mosolygó körúti villamosukról idekattintva olvashatunk.

Szóljon hozzá!