ZETApress

hírportál

Országos csúcs szeptemberben

Mobilitási Hét 2018Már biztos az országos csúcs az idei Európai Mobilitási Héten. Mostanáig 233 hazai önkormányzat, önkormányzati társaság regisztrált az Európai Mobilitási Hét és Autómentes Nap eseménysorozat nemzetközi honlapján ? tudatta az Innovációs és Technológiai Minisztérium Kommunikációs Főosztály.

Sosem vállalkozott még ennyi hazai település az Európa legnagyobb közlekedési-környezetvédelmi kampányához kapcsolódó rendezvények megszervezésére, az eddigi rekordot 214 helyszínnel 2016 tartotta. A 2002 óta zajló Európai Mobilitási Hét és Autómentes Nap egyre több emberhez juttatja el a környezetbarát közlekedés üzenetét. Tavaly mintegy 2500 európai önkormányzat csatlakozott a kampányhoz. Magyarország az elmúlt években több mint 200 helyhatósággal képviseltette magát, ezzel a résztvevő ötven ország közül rendre a harmadik helyen végez.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium Palkovics László tárcavezető döntése nyomán 2018-ban a tavalyi keretösszeget megkétszerezve, összesen 140 millió forint értékben biztosít egyedi támogatási lehetőséget a programsorozat eseményeihez. A vissza nem térítendő forrás az Európai Mobilitási Hét és Autómentes Naphoz kapcsolódó tudás-élmény alapú programokra, vetélkedőkre, versenyekre fordítható. A július végi határidőig 262 helyi szervező jelezte támogatási igényét. A környezetbarát és fenntartható városi közlekedést népszerűsítő 2018-as eseménysorozatba szeptember 15-ig kapcsolódhatnak be a települések a weboldalon leadott regisztrációval. A rekorddöntés mértéke a következő másfél hónapban így minden bizonnyal még tovább nő majd.

Szóljon hozzá!