ZETApress

hírportál

Felvételiztek a nyolcadikosok

Ma délelőtt oldották meg a központi felvételi vizsgatételeket azok a nyolcadik osztályos tanulók, akik középiskolában szeretnének továbbtanulni. Sajnos ezt a megmérettetést sem úsztuk meg országos botrány nélkül. Három iskolában a jövő heti pótfelvételi vizsgatételeit is kiosztották a felvételezőknek, így most helyettük egy hét alatt új feladatsort kell majd központilag készíteni.

A megszűntetésre ítélt középiskolák sorsáról csak a jelentkezési lapok postázása után döntenek, így sokan még azokba fognak jelentkezni. Célszerűbb lenne már előbb nyílt lapokkal játszani, mondják sokan, bár az utólagos döntésnek is megvan az előnye. Ahová kevesen pályáznak, azt így indokoltan lehet majd megszűntetni, ahová meg sokan, azt talán mégis meg fogják tartani.

A központi felvételi vizsga előnye, hogy eredményét mindenhol el kell fogadni, így a megszűntetésre ítélt iskola jogutódja mellett bármely másik helyre jelentkezhetnek vele a végzős nyolcadikosok. Ma délelőtt nem csak ők, de a végzős középiskolások is tollat ragadhattak, hogy egy próba érettségin mérhessék fel tudásszintjüket.

Szóljon hozzá!