ZETApress

hírportál

Inspiráló nőket díjaz a Femcafe.hu

Az Inspiráló Nők EstjeIdén először nagyszabású rendezvényen díjazza az inspiráló nőket a Femcafe.hu női portál. Május 10-én csütörtökön a Várkert Bazárban Az Inspiráló Nők Estjén adják majd át a 8+1 kategória győzteseinek járó elismeréseket. A jelöltekre az olvasók szavazhatnak március 21-én szerdától.

A Femcafe.hu már korábban is kereste azokat az ösztönző női példaképeket, akik munkássága, teljesítménye és személyisége például szolgálhat a közösségek számára. Idén 8+1 kategóriában díjazzák a leginspirálóbb nőket, akiket egy nagyszabású eseményen díjaznak majd. A kategóriák 3-3 jelöltjét a jelölőbizottság állítja össze. Ők olyan ismert emberek, akik saját területükön komoly elismerést vívtak ki, így maguk is inspirálóan hatnak sokak számára.

Jakupcsek Gabriella, Pro Európa-díjas televíziós, újságíró; Temesvári Andrea, Grand Slam-győztes teniszező; Herendi Gábor, Balázs Béla-díjas filmrendező; Kiss Gergely, háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó; Sajószegi Veronika, a Femcafe.hu főszerkesztője alkotják a jelölő-bizottságot. Ők azok, akik kijelölik a kategóriák 3-3 nomináltját.

1. A leginspirálóbb divattervező: Az a divattervező, aki a legnagyobb hatást gyakorolja a magyar divat világára és nemzetközi viszonylatban is kiemelkedő értéket képvisel.

2. A leginspirálóbb gasztronómiai teljesítmény: Az a szakember, aki magas színvonalú munkájával hozzájárul a magyar gasztronómia rangjának, elismertségének öregbítéséhez ? lehet akár séf, cukrász, borász, vagy éppen barista.

3. A leginspirálóbb hétköznapi hős, a mindennapok hőse: Az a pedagógus, egészségügyi dolgozó, orvos, aki a hétköznapok kihívásaival szembenézve segít másokat, tetteivel, elhivatottságával példamutató lehet a közösség számára.

4. A leginspirálóbb desinger: A formakultúra kiemelkedő képviselője a lakberendező, grafikus, enteriőr dizájner, stylist és képzőművész területekről.

5. A leginspirálóbb vállalkozó: Az a vállalkozó vagy üzletasszony, aki szakmai sikereivel hívja fel magára a figyelmet és követendő példa lehet a fiatal nők számára.

6. A leginspirálóbb ifjú sportoló: A fiatal nemzedék nagy reményű sporttehetsége, aki teljesítményével, elhivatottságával, alázatával kiemelkedik korosztályából.

7. A leginspirálóbb tehetség: Az a fiatal magyar tehetség, akinek a nevéhez kiemelkedő teljesítmény kapcsolódik az oktatás, a tudomány vagy a gazdasági élet területéről.

8. A leginspirálóbb civil teljesítmény: Az a civil, aki önkéntes munkájával, jó ügy iránti elkötelezettségével, segítőkészségével szolgálja legszűkebb környezetén túl egy nagyobb közösség életét.

+1 A leginspirálóbb régió: Az a magyarországi régió, tájegység, ami korszerű és komplex módon valósítja meg az élményközpontú idegenforgalom, turizmus célkitűzéseit, ugyanakkor hagyományőrzésével, kulturális értékeinek ápolásával óvja nemzeti örökségünket.

A kategóriák jelöltjeire jövő szerdától április 16-án hétfőig lehet szavazni a Femcafe.hu weboldalon. A győzteseket a május 10-i díjátadó gálán hirdetik majd ki a Várkert Bazárban. A rendezvény házigazdái Osvárt Andrea és Kasza Tibor lesznek.

Szóljon hozzá!