ZETApress

hírportál

Okos Doboz középiskolásoknak

Okos DobozAz Okos Doboz tartalmai kiegészültek a középiskolás korosztálynak szóló feladatokkal. Április végétől az Okos Doboz, Magyarország egyik leglátogatottabb digitális feladatgyűjteménnyel rendelkező oktatási portáljának tartalma kibővült a középiskolásoknak szóló feladatokkal ? tudatták sajtósaik.

A korábbi tartalmakon túl közel négyezer, a középiskolás tantárgyakhoz illeszkedő feladat került publikálásra. A 2013-ban induló, majd 2016-ban megújult tartalmi készlettel rendelkező Okos Doboz egy tankönyvfüggetlen digitális taneszköz, mely jelenlegi online formájában az okosdoboz.hu portálon érhető el. Az oldal tartalmi készlete ez év áprilisában a korábbi általános iskolában tanított tantárgyakhoz kapcsolódó feladatsorokon túl kiegészült a középiskolásoknak szóló feladatokkal. Jelenleg az oldalon 1-12 évfolyam számára összesen tízezer grafikus feladat, harminc gondolkodási képességet fejlesztő játék és 160 egészségnevelési animáció található.

Az Okos Dobozt napjában több mint ötezer diák és több mint 1500 regisztrált pedagógus használja mind tanórai, mind pedig iskolán kívüli aktivitásban. Az elmúlt egy évben a diákok közel nyolcmillió feladatot oldottak meg és egy-egy látogatás alkalmával több mint 12 percet töltenek az oldalon.

Az okosdoboz.hu célja, hogy olyan INGYENES tanulási lehetőséget nyújtson a gyerekek számára, amelyen keresztül játékos módon sajátíthatják el az általános iskolás tananyagot. A játék-alapú digitális feladatgyűjtemény a Nemzeti Alaptanterv fejlesztési céljainak megfelelően kapcsolódik be az oktatási tevékenységbe. A feladatgyűjtemény tanórai, egyéni fejlesztési, felzárkóztatási, illetve otthoni, egyéni tanuláshoz is alkalmazható. A több mint tízezer feladat elkészítésében 150 gyakorló pedagógus és szakmai lektor vett részt. Fejlesztő játékainkat a SOTE és az ELTE munkatársaival közösen készítettük, illetve az egészségnevelési tartalmak elkészítésében orvosok, dietetikusok vettek részt.

Módszertan

Az Okos Doboz ismeretekbe ágyazott játékos eszközökkel, interaktív módszerekkel, élményszerű tanulási lehetőséggel kívánja az oktatás céljait szolgálni. A digitális feladatgyűjtemény egységes mérési- és értékelési rendszerre épül, amelynek középpontjában a pozitív megerősítés és a motiválás áll. A feladatgyűjteményen túl egyedülálló pszichológiai teszteken alapuló, gondolkodási képességeket fejlesztő játékok szolgálják a gyermekek képességeinek felmérését és fejlesztését. Az okosodoboz.hu kiemelten kezeli az egészségnevelési ismereteket, ehhez készült az egyedülálló feladatgyűjtemény és oktató animáció csomag.

Szóljon hozzá!