ZETApress

hírportál

Fogyasztói tudatosság

Keszthelyi Nikoletta, NFMEgyre több iskolában szereznek fogyasztóvédelmi ismereteket a diákok. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium a 40. oktatási intézmény munkáját ismerte el Fogyasztói tudatosságra nevelő iskola címmel ? tudatta az NFM Kommunikációs Főosztály.

Az oklevelet Kara Ákos infokommunikációért és fogyasztóvédelemért felelős államtitkár és Keszthelyi Nikoletta fogyasztóvédelemért felelős helyettes államtitkár adta át a Móricz Zsigmond Általános Iskola vezetőinek délelőtt Győrött. Az oktatási intézmény azzal érdemelte ki a kitüntető címet, hogy fontos lépéseket tett a fogyasztóbarát vállalkozói szemlélet és fenntartható fogyasztás elterjesztésében, vállalja a diákok internethasználatával és e-kereskedelemmel kapcsolatos tudatosságának fejlesztését.

? A diákok a jövő fogyasztói, ahogy közülük kerülnek ki a jövő vállalkozói is. Fontos, hogy a fiatalokban már az iskolában kialakuljon egyfajta szűrő a vásárlások során, valamint a fogyasztóbarát vállalkozói szemlélet. Mindez egy tudatos fogyasztói és vállalkozói generáció kialakításához, Magyarország fejlődéséhez és a gazdaság további erősödéséhez járul hozzá. Ezért támogatjuk és ösztönözzük a pedagógusokat és diákokat a Fogyasztói tudatosságra nevelő iskola címmel ? emelte ki Keszthelyi Nikoletta, az NFM fogyasztóvédelemért felelős helyettes államtitkára.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium pályázat keretében ösztönzi, ismeri el az általános- és középiskolák fogyasztói tudatosságra nevelő tevékenységét, hiszen a diákok mindennapi életben használható ismereteinek bővítése kiemelten fontos a fogyasztóvédelem területén is. A kitüntető címmel az ország 17 megyéjéből, továbbá a határon túli Zentáról és Nagyváradról összesen immár 40 iskola büszkélkedhet. Az elismerésben részesült iskolák között van hátrányos helyzetű és fogyatékossággal élő diákokat oktató intézmény is. Mindegyik oktatási intézményben közös a diákok tudatosságának fejlesztése, a fogyasztóvédelmi ismeretek gyakorlatias átadása. A pályázat a tanév ideje alatt bármikor benyújtható, a pályázati anyagok a Kormány honlapján megtalálhatóak.

Szóljon hozzá!