ZETApress

hírportál

Új védjegyek szeptember 11-től

Érték és Minőség Nagydíj ? új védjegy a kiváló minőségű áruk és szolgáltatások színterén. 47 főkategóriában lehet pályázni itthonról és az egész Kárpát-medencéből egyaránt ? tudtuk meg délelőtt a Benczúr Ház I. emeletén.

Idén először 47 főkategóriában hirdették meg az Érték és Minőség Nagydíj Pályázatot, amely az 1998-ban bevezetett és 20 éven át meghirdetett Magyar Termék Nagydíj tanúsító védjegy tradícióira épülve képviseli a kimagasló minőséget a határainkat átlépve ? jelentette be az Érték és Minőség Nagydíj Pályázat Kiírói Tanácsa az ünnepélyes sajtótájékoztatón. A meghirdetett 47 pályázati főcsoport érinti többek között a vendéglátást, az építő-, a bútor-, a mezőgazdasági- és élelmiszeripart, a szabadidős és kulturális tevékenységeket, rendezvényeket, az oktatást, az orvostechnikai- és kozmetikai szegmenset, vagy akár a ruházati és sporttermékek gyártását is. De lehetőséget kapnak helyi közösségek is tevékenységeik megmérettetésére. Az 1. Érték és Minőség Nagydíj Pályázat kitüntetéseit, a tanúsított minőség jelképét ? melyre május 25-én péntekig lehet pályázni ?, az Alkotók Ünnepén adják át a Parlament Felsőházi Termében szeptember 11-én kedden.

Az Érték és Minőség Nagydíj kitüntető cím azon áruk, szolgáltatások, gazdasági szervezetek elismerése és díjazása, amelyek tevékenységük során bizonyíthatóan elkötelezettek a minőség ügye iránt, és kiemelt fontosságot tulajdonítanak az egyetemlegesen magas minőségű termékek előállításának, illetve szolgáltatások nyújtásának. A Nagydíj elnevezése közvetlenül utal annak tartalmára, jelzi a védjegyoltalom jogosultjainak és partnereinek filozófiáját és elkötelezettségét, továbbá a valódi értékekre irányítja a figyelmet, elutasítva a hamisat, a silány minőséget. A pályázat díjazottjai olyan példaértékű modelleket jelenítenek meg, amelyek hozzájárulnak a gazdaság fejlesztéséhez. Valamennyi Kárpát-medencei és anyaországi díjazott a Parlament Felsőházi Termében, ünnepélyes keretek között veheti át a minőség legújabb minősítését a szeptember 11-ei Alkotók Ünnepén.

Az Érték és Minőség Nagydíj Pályázatot 2018-ban első alkalommal írta ki és valósította meg a DIAMOND Szervezőiroda Bt. (a védjegy-alapítók megbízásából a pályázat szervezési és lebonyolítási teendőit koordináló és végző szervezet), a Hajnal Húskombinát Kft., a KÖMI Kft., a Legrand Magyarország Villamos Rendszerek Zrt., a Poli-Farbe Vegyipari Kft., a ProfessionCert Kft., valamint az erdélyi, mezőcsávási székhelyű S.C. SSM & SIU S.R.L.

A pályázati rendszer kiemelt támogatója a Miniszterelnökség Nemzetpolitikáért Felelős Államtitkársága, külhoni támogatója a Romániai Magyar Demokrata Szövetség. A pályázathoz és a Kiírók Tanácsa munkájához szakmai segítséget nyújt a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala. Az Érték és Minőség Nagydíj Pályázat nemzetközi megjelenésének legfontosabb része a határainkon túli együttműködés. A Kiírók törekednek arra, hogy a Kárpát-medencében legaktívabban működő vállalkozások bekapcsolódjanak a pályázati rendszer munkájába.

Fotónkon balról jobbra: Sivák Zsolt, a Hollóházi Porcelángyár Kft. értékesítési vezetője; Mezőcsáti László, a Poli-Farbe Vegyipari Kft. kereskedelmi igazgatója; Károlyi László, a Legrand Villamos Rendszerek Zrt. vezérigazgatója; Somogyvári János László, a KÖMI Kft. ügyvezetője; Bálint Ágnes, a ProfessionCert Kft. ügyvezető igazgatója, a zsűri elnöke; Kiss Károlyné Ildikó, az Érték és Minőség Nagydíj Pályázat szervezéséért és lebonyolításáért felelős DIAMOND Szervezőiroda Bt. ügyvezető igazgatója; Hegedűs Csilla, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség kultúráért felelős ügyvezető alelnöke; Székely Albert a S.C. SSM&SIU S.R.L. szolgáltatási vezetője; Hajnalné Raucsik Krisztina, a Hajnal Húskombinát Kft. ügyvezető igazgatója; Varga-Pál Petry Zsolt, a marosvásárhelyi székhelyű Petry Cégcsoport ügyvezető igazgatója.

? A bővülő igények mára meghaladták az 1998-ban oltalmat kapott tanúsító védjegy lehetőségeit. A Magyar Termék Nagydíj védjegyoltalma 2018-ban lejár. Mi, az Érték és Minőség Nagydíj Pályázat kiírói úgy döntöttünk, hogy 20 év után új tanúsító védjegyet alapítunk és vezetünk be. Az Érték és Minőség Nagydíj korszerű, napjaink kihívásainak megfelelő tanúsító védjegy, mely a legkiemelkedőbb áruk és szolgáltatások egyértelmű megkülönböztetésével orientálja a fogyasztókat a globalizálódó piacgazdaság egyre bővülő termékkínálatában. A díj a magas minőséget jól bevált tradíciókra épülve képviseli egy korszerűbb, akár nemzetközi viszonylatokra is kialakítható módon ? fogalmazott Kiss Károlyné Ildikó, az Érték és Minőség Nagydíj Pályázati Titkárság ügyvezető igazgatója a sajtótájékoztatón.

? A minőségi és a mennyiségi bővülés ? akárcsak egy fejlődő vállalkozás esetében ? kezdte szétfeszíteni a korábbi kereteket. A határainkon túl élő magyarság megmaradása és gyarapodása szempontjából kulcsfontosságú, hogy a megfelelő színvonalú termékek és szolgáltatások az anyaországban is piacra találjanak. Ezzel párhuzamosan azonban azt is látnunk kell, hogy a határon túli magyarság keresi és örömmel vásárolja a Magyarországról származó termékeket, s ezáltal egyfajta természetes és könnyen elérhető exportpiacot hoz létre, amely ugródeszkaként szolgálhat a Visegrádi Négyek, s ezáltal Közép-Európa piacainak meghódításához ? emelte ki köszöntőjében dr. Latorcai János, az Országgyűlés alelnöke, a rendezvény fővédnöke.

? Az anyaországi és külhoni magyarság szülőföldön való boldogulásának kulcsa továbbra is a minőségi értékteremtés. A Magyar Kormány az elmúlt években számos olyan kezdeményezést indított útjára, amelyekkel a magyar értékek megőrzésében, új értékek teremtésében támogatja a külhoni magyar közösségeket. Számos program révén segítjük a külhoni magyar vállalkozókat fejlesztési ötletük megvalósításában, abban, hogy szülőföldjükön teremtsenek minőségi jövőt családjuk és közösségük számára. Érték és Minőség. Az idén bevezetésre kerülő Érték és Minőség Nagydíj tanúsító védjegy ? folytatva a korábbi években megkezdett közös munkát ? azt üzeni mindenkinek: hogy mi magyarok e két összetevő sikerében hiszünk. A továbbiakban is az érték és minőség kettősére kívánjuk építeni a határokon átívelően összetartozó magyar nemzet XXI. századi történetét ? összegezte köszöntőjében Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára.

? Az Érték és Minőség Nagydíj Pályázatot azért értékeljük, mert alkalmat biztosít a teljesítmény mércéjének meghatározására, bemutatni és megünnepelni a hétköznapi munkát. Közösségünk boldogulása mellett annak az országnak a fejlesztése érdekében végezzük teendőinket, amely gyakorta idegen gyermekként tekint ránk, amelytől mai napig csak remélni tudjuk a nemzeti kisebbségek biztosította sokszínűség elismerését. Megtanultuk, hogy immár száz éves realitás, Romániában a kisebbségi lét velejárója új utakat keresni. A román?magyar párbeszéd előmozdításáért szervezünk eseményeket, román és magyar emberek asztalára és háztartásaiba kerülnek kis és közepes vállalkozásaink, gazdaságaink termékei, és sorolhatnánk a jó példákat ? fogalmazott köszöntőjében Kelemen Hunor, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség elnöke.

Az Érték és Minőség Nagydíj Pályázatra május 25-ig jelentkezhet minden természetes és jogi személy, jogi személyiség, egyéni vállalkozó vagy alkotóközösség. A meghirdetett 47 pályázati főcsoport érinti többek között a vendéglátást, az építő-, a bútor-, a mezőgazdasági- és élelmiszeripart, a szabadidős és kulturális tevékenységeket, rendezvényeket, az oktatást, az orvostechnikai- és kozmetikai szegmenset, vagy akár a ruházati és sporttermékek gyártását is. Egy pályázó több pályázattal is szerepelhet, és több pályázó is benyújthat közös pályázatot. Egy pályázatban egy termék, vagy egy termékcsalád szerepelhet. Egy termékcsalád maximum tíz termékből állhat.

A Kiírók Tanácsa döntése alapján a legkiemelkedőbbnek ítélt pályázatok elnyerik Érték és Minőség Nagydíj kitüntető címet. A díjat ? Sárkány Gábor grafikus művész által tervezett ? magyar és angol nyelvű Kitüntető Oklevél tanúsítja, jelképe az Érték és Minőség Nagydíj emblémájával díszített, a Hollóházi Porcelángyár Kft. alkotógárdája által készített egyedi iparművészeti trófea. A rendszer keretében a Pályázat Kiírói Tanácsa, a pályázat kiírói és a kiírókon kívül különböző cégek, intézmények, szervezetek is felajánlanak különdíjakat. Különdíjat csak a tárgyévben nagydíjat elnyert pályázatok és pályázók kaphatnak, kivétel az Érték és Minőség Nagydíj Pályázat Életmű Díja, az Érték és Minőség Nagydíj Pályázat Kárpát Hazáért Nívódíja, az Érték és Minőség Nagydíj Pályázat Kárpát Hazáért Életmű Díja, valamint az Érték és Minőség Nagydíj Pályázat Kommunikációs Nívódíja.

Szóljon hozzá!