ZETApress

hírportál

Szupergyorsan Tégláson

SZIPTöbb ezer felhasználó a Szupergyors Internet Program új, nagy sebességű hálózatán. Az országban elsőként adtak át nagy sávszélességű hálózatot a Szupergyors Internet Program (SZIP) keretében ma délben Tégláson. A 166,7 millió forintból megvalósult fejlesztés több mint hatezer helyi lakost érint ? tudatta az NFM Kommunikációs Főosztály.

A komplex kormányzati program megvalósítása révén 2018 végére minden magyar háztartásban elérhetővé válik a legalább 30 Mb/s sebességű internet-hozzáférés. A piaci szereplők és a kormányzat közös munkájának eredményeként a SZIP által kitűzött cél elérése terv szerint halad, országszerte 56 milliárd forint uniós támogatással közel 150 milliárd forint értékű beruházás valósul meg pályázati és önerős forrásból.

? A téglási fejlesztéseknek köszönhetően mára a 2027 háztartási, vállalkozási és közintézményi végponton keresztül több mint hatezer helyi lakos számára már elérhető az 1 Gb/s sávszélességű internet-hálózat ? mondta Kara Ákos, az NFM infokommunikációért és fogyasztóvédelemért felelős államtitkára. ? A vidéki települések megmaradása és versenyképessége a legfontosabb törekvése minden politikusnak és minden kormánynak ? emelte ki Tasó László, az NFM tízezer főnél kevesebb lakosú települések fejlesztéséért felelős államtitkára.

A Hajdúhadházi járásban a folytatódó fejlesztéseknek köszönhetően 591,6 millió forintos beruházás mellett, 5187 végponton keresztül, több mint húszezren használhatják majd a világhálót. A téglási hálózatot a hazai tulajdonú Eurocable Magyarország építette ki, melynek köszönhetően 1 Gb/s sávszélességű internetet használhatnak és televíziós szolgáltatásokat vehetnek igénybe a település lakosai.

Szóljon hozzá!