ZETApress

hírportál

Szavazz az Év Emberére!

A 2017-es Év EmbereElindult az RTL Híradó Év Embere szavazása. Az RTL Magyarország Hírigazgatósága 2012 óta hirdeti meg az Év Embere-díjat. A jelöltek között olyan emberek szerepelnek, akik a piacvezető kereskedelmi hírműsor szerkesztőség szerint kitartásukkal, emberségükkel, vagy teljesítményükkel 2017-ben példát mutattak.

A listán idén is tíz jelölt szerepel, akikre január 1-ig szavazhatnak a nézők ? tudatta az RTL Magyarország Marketing és Kommunikációs Igazgatóság. Az Év Embere szavazás 2018. január 1-jén 19 óráig tart, a nézők a weboldalukon, vagy az RTL24 applikáción keresztül adhatják le voksaikat. A listán szereplőket a szavazás lezárásáig külön-külön is bemutatják az RTL Klub Híradójában.

Enyedi Ildikó filmrendező 19 év szünet után készítette el a Testről és lélekről szóló filmjét, amellyel ő és a stáb sikert sikerre halmoz. Magyarország ezt a filmet jelölte Oscar-díjra, és Enyedi Ildikót beválogatták a díjról döntő Amerikai Filmakadémia tagjai közé, valamint a Velencei Filmfesztivál zsűrijébe.

Sárosdi Lilla színésznő az Egyesült Államokban kirobbant zaklatási botrányok nyomán októberben írta ki a Facebook-oldalára, hogy 18 éves korában egy ismert színházi rendező molesztálta. Először nem mondta el, kiről van szó, nem sokkal később viszont megnevezte a zaklatóját, Marton Lászlót. A Vígszínház elismert főrendezője néhány nap után távozott az intézményből és egyetemi oktatói pályáját is befejezte.

Garda Péter és Balogh Krisztián Péter sikeresen teljesítette a kemény túrát, ráadásul oxigénpalack nélkül. Korábban még levegőt is nehezen kaptak, de a sikeres tüdőátültetés után még arra is volt erejük, hogy megmásszák az 5895 méter magas Kilimandzsárót Afrikában. Magyarországon alig két éve végeznek tüdőátültetést, eddig majdnem 40 ember kapott új tüdőt.

Vígh György, a fővárosi Szinyei Merse Gimnázium testnevelő tanára ott volt azon a diákokat szállító buszon, amely súlyos balesetet szenvedett januárban egy olasz autópályán. Saját testi épségével nem törődve visszament az égő járműbe, és több diák életét is megmentette, miközben ő maga is súlyos sérüléseket szenvedett. Vígh György a balesetben mindkét gyermekét elvesztette.

Vajda József az ország egyik leghíresebb pékmestere korábban multicégeknél dolgozott, és az álma teljesült, amikor megnyitotta első kézműves pékségét. Számtalan segélyakciót szervezett: hajléktalanoknak ad a kenyeréből, és összeverbuválta a főváros össze kézműves pékjét, hogy kenyeret vigyenek egy hátrányos helyzetű borsodi falu lakóinak.

A Budapesti Fesztiválzenekar is a jelöltek közt szerepel. A világhírű magyar szimfonikus zenekar és vezetője, Fischer Iván visszajár a világ legrangosabb hangverseny helyszíneire, eközben fontosnak tartják, hogy a klasszikus zenéhez itthon olyanok is hozzájussanak, akik amúgy nem járnának koncerttermekbe.

Deák Kristóf hatalmas meglepetést okozva idén elnyerte a legjobb rövidfilmért járó Oscar-díjat Mindenki című alkotásával. A 35 éves filmrendezőt 2017-ben tagjai közé választotta az Oscar-díjakról döntő Amerikai Filmakadémia. A szakember most arra készül, hogy Hollywoodban több filmes projektben is részt vegyen.

Baji Balázs atléta nyáron óriási sikert ért el a londoni világbajnokságon: bronzérmet szerzett a 110 méteres gátfutásban. Ez volt az első alkalom, hogy magyar sportoló szabadtéri világbajnokságon érmet szerzett. A 28 éves élsportoló sokszoros országos csúcstartó több számban is.

Pop Mert Julián a Házon kívül nagy port felvert riportjának egyik főszereplője. A bicskei nevelőotthonban felnőtt fiú volt egyike azoknak, akik bátran kiálltak a nyilvánosság elé, és elmesélték, őket és társaikat hogyan molesztálta az intézet igazgatója. Julián kiállásának köszönhetően megszűntek a zaklatások: a vezetőt eltávolították az otthonból, és már folyik ellene a bírósági eljárás.

Frei Zsolt és csapata a gravitációs hullámok létezésének bizonyításában vett részt: az Albert Einstein által megfogalmazott feltételezés igazolása valódi tudományos szenzációnak számít. A magyar fizikusok is tagjai voltak annak a nemzetközi kutatócsoportnak, amelynek munkája a vezetőinek Nobel-díjat hozott idén.

Szóljon hozzá!