ZETApress

hírportál

Léhűtőtől a nagykövetig

Dreher Sörgyárak állásbörzéje5+1 tuti sörgyári munkakör, amiről még nem hallottál. Gyárban dolgozni talán nem tűnik olyan nagy kihívásnak, de más a helyzet, ha sörgyárról van szó. Nem is hinnéd, hogy az arany nedű kedvelői milyen meglepő állásokra bukkanhatnak itt! ? tudtuk meg Vigh Fruzsinától.

Ha kedved támadt részletesebben is elmerülni a sörgyári állások világában, november 7-én kedden az Ankertben a Dreher Sörgyárak rendhagyó állásbörzéjén a helyed! További információ Facebook-oldalukon vagy weboldalukon található. Nézzünk néhány példát a Dreher Sörgyárak merítéséből, amely jövő heti rendhagyó állásbörzéjén is egy korsó sör mellett beszélget az érdeklődőkkel!

1. Sörkóstoló

Igazi álom meló annak, aki szereti a sört, lelkesedés mellett jó ízlelés és szaglás is kell hozzá. Hiszen miután majd egy éven át tanulja a szakma csínját-bínját ? például, hogy a virágos, gyümölcsös ízek a komlóból, a pörkölt, kávés, karamelles ízek a malátából származnak ? hetente kóstolja a sörgyár itthoni boltokból, illetve a környező országokból származó termékválogatásait, hogy megvizsgálja, mennyire egyeznek a sörök az előírt ízprofillal. A sörkóstoló az innovációs folyamatban is részt vesz, a termékfejlesztés során például végül ő választja ki azokat a legjobb főzeteket, amelyeket megmutatnak a fogyasztóknak tesztelésre. Természetesen, ha megjelenik egy új konkurens sör a piacon, azt is ő értékeli ki.

2. Fesztiválmenedzser

Szeretsz mindenféle sör-, gasztronómiai és zenei fesztiválon pörögni? Akkor ezt az állást neked találták ki, hiszen a sörgyári rendezvényszervező dolga, hogy minden fesztiválon ott legyen, ismerje azokat kívülről-belülről és persze gondoskodjon róla, hogy megfelelő minőségben és mennyiségben folyjon a csapból a hideg sör, amit a sörpadon, napernyők alatt ülve kortyolhatnak a bulizók. Feladata még teljesebb, ha a sörgyárban áll a bál, azaz a sörgyár-fesztiválra kerül sör, akarom mondani sor.

3. Sörnagykövet

Nemcsak imádsz a haverokkal kocsmázni és a társaság középpontja vagy, de profin csapolsz is, érdekel a sörfogyasztás kultúrája, a filmezés, fotózás, utazás? Akkor az Isten is sörnagykövetnek teremtett, aki nem egy nagybajúszú, pocakos úriember, sokkal inkább egy igazi, mai vagány arc, aki a sörözőket járva okítja a csaposokat. Emellett bemutatókon népszerűsíti világszerte a márkáját, filmeket, kiadványokat készít róla, sörtúrákat szervez, sőt mi több, olykor mint titkos vásárló teszteli a sörözőket.

4. Dolgozói pubvezető

Az csak nyilvánvaló, hogy a sörgyári dolgozók, menedzserek és igazgatók ? szigorúan munka után ? egy korsó sör mellett vezetik le a napi feszültséget, természetesen a vállalat költségére. Ehhez persze egy saját sörgyári pub is dukál, amelynek kocsmárosa valószínűleg a leginformáltabb személy az egész cégnél. A pub vezetője garantálja az összes belső rendezvényen is a tökéletes kiszolgálást.

5. Sörmester

A sörgyártás szíve-lelke, aki új maláta és komló kombinációkon töri a fejét, vagyis azokon az innovációkon, aminek a végén új söröket kóstolhat meg a nagyközönség. Kis mennyiségben lefőzi, laborvizsgálatok és a kóstolás során teszteli, majd nagymennyiségben való termelésre is alkalmassá teszi a receptúrákat. Ő felel azért is, hogy a piacon a sör minősége megfelelő legyen. Háttérismerete a technológiákról, alapanyag- és sörfajtákról, kémiai folyamatokról végtelen.

+1. Léhűtő

Fiam, ha így folyatod, belőled léhűtő lesz! ? ez ma már legfeljebb egy atyai intés, de nem is olyan régen a léhűtő még egy valós, sörgyári foglalkozás volt. A forró, frissen főzött sörlét az erjesztés előtt ugyanis le kell hűteni, hogy az élesztőgombák ne pusztuljanak el a melegben. Ezt egykor széles, lapos kádakban, jól szellőző helyeken tették, a léhűtő dolga pedig az volt, hogy a meleg folyadékot hosszú nyelű lapátokkal kavargatva segítse a folyamatot, illetve a léhűtő padlások ablakain lévő lamellákat állítgassa, a terem lehető legjobb szellőzését biztosítva. Talán mert a nagy melegben, gőzben gyakran megálltak pihenni a munkások, ezért vált az évszázadok során a léhűtő a semmirekellő ember szinonimájává.

A Dreher Sörgyárak november 7-én az Ankertben (Budapest VI. Paulay Ede u. 33.) 18 és 21 óra között várja színes programokkal és karrierlehetőségekkel az érdeklődőket, akiket természetesen vendégül látnak néhány korsó sörre is! Néhány előadó és téma, amiről szó lesz:

18:15 Mocsári Judit márkamenedzser: A Dreher márka kulisszatitkai ? a DreherFeszten innen és túl
18:45 Pavel Kudryavtsev gyárigazgató: Gyárigazgatói lét ? avagy hogyan építsünk karriert? (angol nyelvű előadás)
19:15 Kollár Viktor pénzügyi vezető: Sörszámok, avagy mit csinál egy pénzügyes?
19:45 Séra Péter sörtermelési főmérnök: A sörkészítés művészete
20:15 Szederkényi Zita PR vezető: Érdekességek a sörpiacról ? Dreheres szemmel
Folyamatosan: Kreiter Éva HR igazgató ? Karriersarok beszélgetések

Szóljon hozzá!