ZETApress

hírportál

Ki lesz idén Az Év Menedzsere?

Menedzserek Országos SzövetségeA Menedzserek Országos Szövetsége ez évben is nyílt pályázatot hirdet Az Év Menedzsere 2017 és Az Év Fiatal Menedzsere 2017 cím elnyerésére. Az Év Menedzsere-díj kiírására 24., míg Az Év Fiatal Menedzsere-díjra 18. alkalommal kerül sor az idén ? tudatta Csikós Ágnes Account Manager, Twist Communication Kft.

2016-tól Életműdíj is átadásra kerül. Az idei évben először a Volkswagen támogatásával egy új innovációs különdíj, a Kék Innovációs-díj is átadásra kerül. A pályázaton közvetlenül vagy közvetetten ? mások általi előterjesztés, ajánlás alapján ? azon magyar vállalatvezetők vehetnek részt, akiknek meghatározó szerepük van vállalatuk, vállalkozásuk irányításában és sikereiben. Előnyt élveznek azok a pályázók, akiknek kimagasló vezetői teljesítményéről 2017-ben az általuk vezetett vállalkozás által elért eredmény is tanúskodik. Jelölést és előterjesztést a MOSZ által felkért Német Kamara, AmCham, Brit Kamara, JVSZ, MGYOSZ, FIVOSZ és a Jelölő Bizottság tagjai tehetnek. A pályázat benyújtásának határideje: 2017. november 20-a hétfő.

? A Menedzserszövetség elsődleges feladata, hogy segítsük a hazai cégvezetőket egy modern, európai vezetési kultúra kialakításában, ezáltal is növelve a menedzserek elismertségét. Ezt a leghatékonyabban úgy érhetjük el, ha követendő mintát adunk és évrőlévre megmutatjuk azokat a menedzsereket, akik munkájuk során komoly sikereket értek el vezetőként ? mondta el Szirmák Botond, a Menedzserek Országos Szövetségének elnöke, a Provident Pénzügyi Zrt. vezérigazgatója.

A négy arra legérdemesebbnek ítélt jelöltet ? minden kategóriában ? egy elismert szakemberekből álló jelölőbizottság választja ki. A jelölőbizottság tagjai: Bod Péter Ákos elnökletével, Fekete István, Jaksity György, Mosonyi György és Szentkuti Gabriella. A négy kiválasztott jelöltből a díjazottat a Menedzserek Országos Szövetségének Elnöksége titkos szavazással választja meg. Az Év Menedzsere díj ünnepélyes átadására 2018. február 17-én szombaton a Corinthia Hotel báltermében megrendezésre kerülő 24. Menedzserbál és Díjátadó Gálán kerül majd sor. A pályázati feltételek és a pályázat benyújtásának további részletei idekattintva találhatók a Pályázatok menüpontban.

Menedzserek Országos Szövetsége

A magyar vállalati és intézményi vezetők együttműködési szervezete a magyar vezetők közötti megértésért, a közös érdekek felleléséért tevékenykedik, mert hisz az együttes, a megosztottság nélküli erőfeszítések erejében. A vezetés élményét közvetíti mindenkinek, kiemelten a felnövekvő vezetői rétegnek. Az egész magyar menedzsertársadalmat világszínvonalú, etikus vezetési kultúra elsajátítására és vezetői teljesítményre inspirálja, ezzel is hozzájárulva a magyar társadalom polgárai jólétéhez. Érdek-képviseleti tevékenységének lényege, hogy szakmai szövetségként támogassa a piacgazdaság igényeinek megfelelő vezetői kultúra kialakítását többek között a szakértelem, minőség, korszerű vezetési módszerek, versenysemlegesség területén. A szövetség tagja lehet minden olyan természetes személy, aki a szövetség alapszabályát és etikai kódexét elfogadja, továbbá valamely Magyarországon működő gazdálkodó szervezet vezetésének a tagja. A MOSZ 1995. november 29-én társult tagsági megállapodást írt alá a Menedzserek Európai Szövetségével (CEC), melyet az Európai Bizottság szociális partnerként fogad el. A konföderációnak jelenleg 22 országban több mint egymillió tagja van. A MOSZ célja a teljes jogú tagként való csatlakozás.

Szóljon hozzá!