ZETApress

hírportál

Díjazták Katicát

Idén egy különleges turisztikai központ, az 2003-ben alapított Katica Tanya Élményközpont nyerte el a Provident Társadalmi Hasznosság Díját, melyet immár negyedik éve adnak át a Figyelő TOP 200 Gálán. A Somogy megyei Patcán működő Katica Tanya fenntartható élményközpontként definiálja önmagát és évente 68 ezer látogatót fogad.

A 12 hektáros létesítményben csak olyan attrakciókkal találkozhatunk, melyek nem fogyasztanak energiát, vagy saját maguk állítják elő azt. A hely alapfilozófiája, hogy ha a családok náluk töltik az idejüket, legyen kisebb az ökológiai lábnyomuk, mint ha otthon maradtak volna. A díjat odaítélő kuratórium indoklása szerint a Katica Tanya Élményközpont a szellemiségével, üzleti modelljével, megújuló energiaforrások melletti elkötelezettségével, emberközpontúságával példaként szolgálhat más hazai vállalkozások számára is. Az immár negyedik alkalommal meghirdetett Provident Társadalmi Hasznosság Díjat az idei évben a Katica Tanya Élményközpont képviseletében Handó János és Eszter tulajdonosok vették át október 13-án pénteken a Figyelő TOP 200 Gálán.

A Katica Tanya az elmúlt 15 év során helyi turisztikai kuriózumból az ország egyik legnépszerűbb, több tízezer ember számára elérhető élményközpontjává fejlődött. Modelljüket fenntartható turizmusként aposztrofálják; fő céljuk, hogy a látogatóik ökológiai lábnyoma kisebb legyen, mint ha otthon maradtak volna. Ennek érdekében minél kevesebb energiát és természeti erőforrást használnak a Tanyán, ami energiát pedig elfogyasztanak, az teljes mértékben megújuló forrásokból fedezik. Nem használnak egészségtelennek tartott termékeket és felesleges csomagolóanyagokat sem. Európában egyedülálló módon a látogatók fizethetik a belépőjük egy részét hulladékkal, ezzel is demonstrálva a szemét és hulladék közötti különbséget. Bemutatják és népszerűsítik a látogatók körében: hogyan lehet a természeti környezettel összhangban élni a mindennapokat.

A Provident Pénzügyi Zrt. a Figyelővel közösen alapította meg a Társadalmi Hasznosság díjat 2014-ben, szakmai partnerként felkérve a Hungarian Business Leaders Forumot (HBLF), mely a felelős vállalatirányítás iránt elkötelezett cégeket és vezetőket fogja össze. A díjazottakat a hazai gazdasági és közélet kiemelkedő szereplőiből álló kuratórium választja ki minden évben ? tudatta Vajnági Szilvia vezető tanácsadó. A Provident Társadalmi Hasznosság Díj a társadalmi, környezeti kihívásokra új, innovatív és fenntartható válaszokat nyújtó cégeket ismeri el, melyek legjobb gyakorlatként is helytálló termékeket vagy szolgáltatásokat hoznak létre, különös tekintettel az infrastruktúra- és vállalkozásfejlesztés, megújuló energia, fenntartható élelmezés, oktatás, egészségügy, kultúra terén. Az elmúlt három évben olyan példaértékű szereplők kapták a díjat, mint a minőségi könyvkiadásban élen járó Kossuth Kiadó, a környezeti és üzleti szempontból egyaránt fenntarthatóságra és transzparenciára törekvő Hajtás Pajtás biciklis futárszolgálat és a környezetbarát vízgazdálkodás terén kimagasló eredményeket felmutató Aquaprofit Zrt.

? A Magyarországon már 16 éve sikerrel működő Provident a kezdetektől kiemelt figyelmet fordított a társadalmi felelősségvállalásra. Pénzügyi vállalatként mindenekelőtt arra kell koncentrálnunk, hogy felelősen hitelezzünk, viszont emellett több más területen is igyekszünk maradandót alkotni. Munkatársaink az elmúlt években mintegy hetvenezer önkéntes munkaórával segítettek szociális, oktatási, egészségügyi intézményeket szerte az országban. Büszkék vagyunk a gazdasági és pénzügyi ismereteket közvetítő Családi Kasszasikerek programunkra, valamint az átgondolt sporttámogatási rendszerünkre. Az évek során a Provident rengeteg szakmai díjat kapott kiváló ügyfélszolgálati és fenntarthatósági teljesítményéért, 2014-ben pedig olyan elismerést alapítottunk, amellyel a jó gyakorlatok bemutatását és a kiemelkedő munkát végző hazai vállalkozások szerettük volna díjazni. A Provident Társadalmi Hasznosság Díjat olyan vállalatoknak szántuk, melyek sikereik mellett a társadalom számára is kiemelkedő értékeket teremtenek. Az idei győztes, a Katica Tanya Élményközpont azt gondolom, minden szempontból megfelel ezeknek a kritériumoknak ? mondta el Szirmák Botond, a Provident Pénzügyi Zrt. vezérigazgatója.

? A Provident Társadalmi Hasznosság Díjjal egy olyan elismerést szándékoztunk létrehozni, mely tartalmát tekintve addig nem igazán létezett Magyarországon. Azon vállalatokat kívántuk jutalmazni, melyek a profitszempontok mellett kiemelt figyelmet fordítanak a fenntartható fejlődésre is, és pozitív példaként szolgálnak más hazai vállalatoknak. Egy belső információt hadd osszak meg: a Katica Tanya Élményközpont már 2016-ban is a jelöltek közé került, a kuratórium előtt kifejezetten jól szerepelt, és szoros versenyben előzték meg, ezért is vagyok boldog, amiért idén megkaphatták ezt a különleges díjat, mely meggyőződésem szerint nagyon jó helyre került ? fejtette ki Czakó Borbála, a HBLF és a Kuratórium elnöke.

? Őszinte boldogsággal tölt el, hogy díjazottként itt lehetünk az év egyik legfontosabb üzleti eseményén, és átvehetünk egy ilyen rangos elismerést, mint a Provident Társadalmi Hasznosság Díj. Cégünk filozófiája azt gondolom tökéletesen egybeesik a díj szempontrendszerével. Fenntarthatóság, környezettudatosság, megújuló energiaforrások, ember- és családközpontú szemlélet és nem utolsó sorban egy működőképes üzleti modell. Mi alapvetően ezekre építjük a munkánkat napról napra, és büszkék vagyunk arra, hogy mindezt nem csak mi látjuk előremutatónak ? mondta el Handó János, a Katica Tanya Élményközpont alapító tulajdonosa a pénteki díjátadó ünnepségen.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=2t9FInr32js[/youtube]

A 2017-es Kuratórium tagjai: Szirmák Botond ? a Provident Pénzügyi Zrt. vezérigazgatója (alapító); Czakó Borbála ? HBLF elnök (alapító); Szajlai Csaba ? a Figyelő főszerkesztő-helyettese; Dr. Kovács Árpád ? a Költségvetési Tanács elnöke; Szalay-Bobrovniczky Kristóf ? Magyarország londoni nagykövete; Szapáry György ? a Magyar Nemzeti Bank elnöki főtanácsadója; Joó István ? Vízdiplomáciáért, vízipari exportért és a Duna Régió Stratégiáért felelős miniszteri biztos; Spaller Endre ? a Nemzeti Innovációs Hivatal kapcsolati elnökhelyettese; Szuba Jolanta ? a Móra Könyvkiadó vezérigazgató-helyettese; Bodó Teodóra ? a Provident Pénzügyi Zrt. Vállalati és Kormányzati Kapcsolatok Igazgatóságának vezetője; Szigeti Ádám ? az Óbudai Egyetem kancellárja; Kürti Gábor Dezső ? a Hajtás Pajtás ügyvezető igazgatója.

A Provident Pénzügyi Zrt.

Az ötszörös Superbrands-díjas Provident Pénzügyi Zrt. immáron 15 éve meghatározó szereplője a személyi kölcsönök piacának Magyarországon. A brit hátterű vállalat 130 éves üzleti tapasztalattal bír. Anyacége, a Londoni Tőzsdén jegyzett International Personal Finance (IPF) tizenegy országban 2,4 millió ügyféllel rendelkezik. Mintegy háromezer munkatársával Magyarország legnagyobb munkáltatói közé tartozik. Két alkalommal is elnyerte a Magyarország Legjobb Munkahelye címet (Aon-Hewitt, 2012., 2014.), egyúttal 2012-ben a kelet-közép-európai régió hatodik legjobb munkahelyének választották. 2013-ban a Gallup Intézet a világ harminckét legjobb munkáltatója közé sorolta a pénzügyi vállalatot (Great Workplace Award), első magyar szereplőként a díj történetében. A Provident mintegy 300 ezer ügyfelet szolgál ki 90 százalék feletti ügyfél-elégedettséggel. Az ügyfélkör a hitelképes magyar társadalom egészét leképezi. A Provident 2010-ben, 2011-ben, 2013-ban és 2014-ben is elnyerte a Kiválóság az Ügyfél-kiszolgálásban Díjat. A vállalat szerteágazó CSR tevékenységet folytat, kollégáik az elmúlt években több mint hetvenezer munkaórával segítettek önkéntesként oktatási és szociális intézményeket szerte az országban, emellett a Provident gazdasági és pénzügyi ismeretterjesztő programot is működtet.

Szóljon hozzá!