ZETApress

hírportál

Fenntarthatóság az Akváriumban

A 10. FN 6. SajtódíjasaiDiplomás remeték, genderforradalom és alternatív kommunikáció: átadták a 6. Fenntarthatósági Sajtódíjat. A Fenntarthatósági Médiaklub és a Magyar Telekom közös sajtódíját a 10. Fenntarthatósági Napon adta át Christopher Mattheisen, a Telekom vezérigazgatója délután az Erzsébet téren.

A felhívásra három kategóriában 29 pályamű érkezett. A díjazott pályaművek olyan témákat dolgoznak fel, mint az alternatív kommunikáció, esélyegyenlőség és társadalmi tolerancia, környezettudatos életmód ? tudatta Kommunikációs Igazgatóságuk. Immár 6. alkalommal adták át a Fenntarthatósági Sajtódíjat a budapesti Akvárium Klubban megrendezett 10. Fenntarthatósági Napon. A Fenntarthatósági Médiaklub és a Magyar Telekom közös pályázatát idén három kategóriában hirdette meg, a nyertesek 300 ezer forintos pénzjutalomban részesülnek. A díjjal olyan újságírók, bloggerek teljesítményét ismerik el, akik munkájukkal ráirányítják a közvélemény figyelmét, az életünket és környezetünket érintő kérdésekre, illetve támogatják a fenntarthatósági szemlélet erősödését a magyar médiában és közéletben egyaránt. Ebben az évben három kategóriában lehetett pályázni: TV/rádió/ videós tartalom; írásos újságcikk (print, online); valamint blog, vlog.

Belicza Bea 24.hu portálon publikált Egy nyelven sem beszél, mégis három nyelven ért és ír című munkája lett a videós kategória nyertese. A riport olyan fiatalokat mutat be, akik nem tudják kifejezni magukat szavakkal és a siketek jelnyelvét sem tudják megtanulni, ezért speciális kommunikációs eszközökre van szükségük. A digitális eszközök teszik lehetővé számukra a kommunikációt, sőt a tanulásban és a munka világában is helyt tudnak állni.

Bordás Veronika Magyarország: nemek és igenek címmel a National Geographicban megjelent cikke az írásos újságcikk (print, online) kategóriában bizonyult a legjobbnak. Az írás a nemek közötti esélyegyenlőség és társadalmi tolerancia jegyében a magyar gender kérdést és a szexuális kisebbségek jogait veszi górcső alá.

Melis Dóra: Ahol még a postás sem jár ? tíz nap a felhők fölött című írása lett a blog/vlog kategória nyertese, amely a Rundebella utazóblogon jelent meg. A bejegyzés egy minisorozat része, amelyben diplomás remetéket, olyan embereket mutat be a szerző, akik távol a civilizációtól új életbe kezdtek és megtanultak a környezettel harmóniában élve teljesen önellátóan élni.

Szóljon hozzá!