ZETApress

hírportál

Innovátorok éjszakája

Kutatók Éjszakája 2017A Kutatók Éjszakáján is bemutatkoznak a fiatal tehetséges innovátorok. Az Ericsson Magyarország Kft. mint a rendezvény nagyvállalati partnere és az Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny egyik szponzora idén is biztosítja a lehetőséget, hogy a 26. Verseny legjobb pályamunkái bemutatkozhassanak.

A Magyar Innovációs Szövetség által, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alap főtámogatásával kiírt verseny legtehetségesebb fiataljaira szeptember 29-én pénteken 16 és 23 óra között várhatóan több mint ezer látogató lesz kíváncsi a lágymányosi Science Parkban, a Petőfi híd budai hídfője közelében, az Irinyi József út 4-20-ban.

A tizenéves fiatalok saját poszterek, prototípusok és egyéb szemléltető eszközök segítségével mutatják be pályamunkáikat, többek között a csapadékot író tollat, a Snowbike-ot, egy futóknak készített wattmérőt, az e-Fáslit, valamint az Okos kesztyűt is. Továbbá az érdeklődök belemélyedhetnek a blue baby szindróma kialakulásának vizsgálatába, ill. abba is, hogyan befolyásolja az egyensúlyt a stressz vagy a különböző zenei stílusok hallgatása.

A kiállításon részt vesznek a tallinni EU-döntőről hazatért fiatalok is. Az általuk készített újszerű dőlésérzékelő szenzor, gerincvizsgáló eszköz és a nyomtatott 3D Holdbázis szintén az egész kiállítás alatt megtekinthető lesz. A következő, 27. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny meghirdetése október 4-én szerdán lesz az Ericsson K+F Központjában ? tudatta Garay Tóth János, a MISZ kommunikációs igazgatója.

Szóljon hozzá!