ZETApress

hírportál

Fővárosunk új díszpolgárai

Díszpolgárok 2017-benTarlós István főpolgármester adta át Budapest díszpolgári címeit a Fővárosi Közgyűlés délelőtti ünnepi ülésén. Az elismerő címben nyolcan részesültek, akik a főváros életében jelentős, meghatározó szerepet töltenek be, kiemelkedő teljesítményükkel Magyarországnak, Budapestnek dicsőséget szereztek.

Díszpolgári címet kapott Bács Ferenc Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész, Bereményi Géza Kossuth-, József Attila- és Balázs Béla díjas író, dalszöveg- és forgatókönyvíró, filmrendező, Fenyvesi Máté volt válogatott labdarúgó és országgyűlési képviselő, Hosszú Katinka háromszoros olimpiai bajnok úszó, Klinghammer István földrajztudós, térképész, az ELTE korábbi rektora és Szinetár Miklós Kossuth- és kétszeres Jászai Mari-díjas színházi, opera-, tévé- és filmrendező.

Az elismerésben posztumusz részesült László János, a Magyar Kerékpárosklub egykori elnöke és Olofsson Károly Placid bencés szerzetes. A László Jánosnak járó elismerést felesége, Kertész Márta és Kürti Gábor, a Magyar Kerékpárosklub elnöke, a Placid Atyának járót pedig Várszegi Asztrik püspök, pannonhalmi főapát vette át.

Szóljon hozzá!