ZETApress

hírportál

Innovációk a Parlamentben

Magyar Innovációs Nagydíj2016-ben kiemelkedő számú innovációs teljesítmények születtek. Összesen hét innovációs díjat ? köztük a Magyar Innovációs Nagydíjat ? adják át az Országházban március 29-én szerdán ? tudatta Garay Tóth János, a MISZ kommunikációs igazgatója.

A zsűri elsősorban a gazdasági mutatók ? 2016-ban, az üzleti hasznosítás során elért többleteredmény vagy többlet árbevétel ? alapján választja ki a legnagyobb jelentőségű sikeres innovációkat. A Magyar Innovációs Nagydíj pályázati felhívására 38 jelentős innovációs teljesítményt nyújtottak be különböző magyar cégek. A bírálóbizottság, a kutatási és fejlesztési eredmények alkalmazása, elsősorban a gazdasági mutatók ? 2016-ban elért többleteredmény vagy többlet árbevétel ?, valamint az egyéb műszaki, gazdasági előnyök alapján választotta ki a 2016. évben legnagyobb jelentőségű és már az üzleti életben is sikeres innovációkat.

A pályázatra a gazdaság különböző ágazataiból ? különösen műszeripar, az informatika és a gépipar területéről ? érkeztek, kreatív és kiemelkedő eredményt bemutató pályamunkák. A 2016. évi Magyar Innovációs Nagydíjat tudósokból, elismert gazdasági szakemberekből álló bírálóbizottság, az NKFI Hivatal elnökének vezetésével, választja ki. Az évente egyszer kiadásra kerülő Innovációs Nagydíj (bronz kisplasztika és jelentős pénzjutalom) az elmúlt időszakban a gazdasági élet egyik legjelentősebb elismerésévé vált.

Az ünnepélyes díjátadásra március 29-én szerdán kerül sor az Országház Felsőházi Termében, melyen csak névre szóló meghívóval lehet részt venni. A díjátadó a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alap főtámogatásával valósul meg. A 2016. évi Innovációs Nagydíjat az Országgyűlés elnöke adja át. A Magyar Innovációs Nagydíjon kívül további hat innovációs díj kerül átadásra:

a 2016. évi Ipari Innovációs Díj,
a 2016. évi Agrár Innovációs Díj,
a 2016. évi Környezetvédelmi Innovációs Díj,
az NFM 2016. évi Fejlesztési Innovációs Díj,
a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala 2016. évi Innovációs Díja,
a legsikeresebb kezdő vállalkozás részére a MISZ Start-up Innovációs Díja.

Szóljon hozzá!