ZETApress

hírportál

Csillaghegyi fürdőfejlesztés

Alapkő CsillaghegyenJövő tavasszal, nyár elején várható a csillaghegyi strandfürdő új fürdőegységének megnyitása ? tudtuk meg délelőtt a több mint hárommilliárdos Pusztakúti utcai beruházás alapkő-letételén.

Az időkapszulát Tarlós István főpolgármester, Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, Óbuda-Békásmegyer országgyűlési képviselője és Szőke László, a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. (BGYH) vezérigazgatója helyezte az alapkőbe. Tarlós István elmondta, hogy az alapkő-letétellel újabb jelentős állomásához érkezett a főváros fürdőfejlesztési programja, ugyanis a fejlesztésnek köszönhetően Budapest egy újabb, egész évben nyitva tartó fürdőegységgel gazdagodik. Az egykori III. kerületi polgármester szólt arról is, hogy főváros és a BGYH vezetésének nem titkolt célja, hogy megőrizze és folyamatosan továbbfejlessze Budapest gyógyfürdőit és strandjait.

A főváros fürdőiben tizenkilenc különböző hatóanyagú gyógyvizet tartanak nyilván. A gyógyfürdők Budapest egyik legfőbb turisztikai vonzerejét jelentik, felmérések szerint a magyar fővárosba érkező külföldi turisták mintegy 60 százaléka látogat el valamelyik fürdőbe. A BGYH a múlt évben már a turisztikai piac egyik legfontosabb szereplője lett, stabilan, nyereségesen működik és számos projektje folyamatban van.

Csillaghegyi sátortetőA főpolgármester a beruházásról elmondta, hogy a főváros és a BGYH szolgáltatásbővítést tervez. A cél kettős: egyrészt, hogy a tervezett épület a lakosság színvonalasabb kiszolgálását szolgálja wellness részleggel, szaunavilággal, gyerekparadicsommal, valamint étteremmel, másrészt, hogy a sportolók részére, elsősorban az utánpótlás céljait szolgálva, nevelésre otthon nyújtson.

Szőke László vezérigazgató elmondta, hogy hét szinten épül majd meg a fürdő, összesen hétezer m2-nyi fürdőterületet építenek be tizenegy medencével. A strand három szabadtéri medencéje is megmarad. A fürdő egyik éke lesz egy Barcsay Jenő által készített mozaik, amelyet a hamarosan lebontandó régi újpesti fürdőből hoznak majd át.

Szóljon hozzá!