ZETApress

hírportál

Kinyitott a Mikulás Gyár

Délután 2 órakor Rudi Zoltán, az MTV elnöke egy nagy dobozban ajándékot hozott a Felvonulás téri Mikulás Gyárba. Doboza a csúszdáról a szalagra került, amely továbbvitte a Magyar Vöröskereszt aktivistái elé, akik rendszerezik, és újra csomagolják a dobozok tartalmát. Az ajándékok utána autókra kerülnek, amelyek aztán a raktárbázisokra szállítják azokat. Onnan kerülnek tovább az adományok a rászoruló családokhoz.

S hogy miért pont kettőre jött a tévéelnök? Mert akkor nyílt meg immár másodszor az idei Mikulás Gyár, melynek egyik médiaszponzora idén is az MTV. A tv2 is csatlakozott hozzájuk, így a közszolgálati és a kereskedelmi televízió összefogott egy nemes célért. Van még egy újonc a csoportban, mert az UNICEF is az idén száll be a buliba.

Nem csak a Felvonulás térre, hanem a Duna Plázába és a Csepel Plázába is vihetik a fővárosiak jövő vasárnapig adományaikat. Főleg játékokra és tartós élelmiszerekre van szükség. A ségécé további 14 vidéki plázájukba, a miskolciba, négy alföldibe és kilenc dunántúliba várja az adományokat. Az üzletközpontok helyét már szerdai beharangozónkban elolvashatták.

A szponzorok között van a Coca Cola, a Fővárosi Önkormányzat és az OTP Bank is. A takarékpénztár érdekes automatát üzemeltet a gyárudvaron. Bármilyen érmét beledobhatunk, semmit sem ad vissza, mindet elnyeli. Cserébe egy golyót szív fel az üvegfal mögött, melynek aztán a körpályán való legördülését végigkísérhetjük, hogy valami örömünk azért nekünk is legyen a pénzünkért.

Az elmúlt évben többtonnányi ajándék gyűlt össze. A sok-sok adományozó közül a tűzoltókat emelték ki a sajtótájékoztatón, akik egynapi bérüket ajánlották fel a rászorulóknak. Műszakjuk végén vásároltak be a pénzből az egyik áruházban, majd fáradtan, de boldogan hozták be a Mikulás Gyárba az ajándékokat.

A gyárat a MOL üzemelteti. Gázolajkazán fújja be folyamatosan a meleg levegőt, s tartja ezzel feszesen az átlátszó sátrat. A benti munkát odakintről az adományozók folyamatosan figyelhetik. A főszervező Super Group az ünnepélyes megnyitó vendégeit egy bögre forralt borral és pogácsával kínálta a sátor előtti nyílt területen. Borszagra gyűlt ki arra járt, de nem kapott piát, azt szolgálták csak ott ki ma, kit meghívott a stáb.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. ZETApress » Ünnepeltek a gyerekek a Tűzoltó utcában

Szóljon hozzá!