ZETApress

hírportál

Ünnepeltek a gyerekek a Tűzoltó utcában

A Mosoly Alapítvány és a Spencer International Kereskedőház a beteg gyermekek részére rendezett karácsonyi ünnepséget ma délben a Tűzoltó utcai II. Számú Gyermekklinikán. Hatvan kis beteget ajándékoztak meg a földszinti társalgóban, míg további ötvennek a kórtermekben adták át az ajándékokat. Mint a klinikavezető főnővér elmondta, hagyomány náluk a karácsonyi ajándékosztás.

A karácsonyfajegy program elindítója itt is remek programról gondoskodott. A karácsonyi angyal mondott mesét, majd karácsonyi koncerttel kedveskedett a megasztáros Dér Heni és Mujahid Zoli. A délután háziasszonya Tóth Renáta, a Miss World Hungary idei győztese volt. A csapat indult is tovább, mert délután még a közeli Bókay János utcai I. Számú Gyermekklinika betegeit is fel kell vidítaniuk.

Bezárt a Mikulás Gyár

A Mikulás Gyárba érkezett adományok száma az utolsó napon meghaladta a tízezer ládát. Vidéken és Budapesten 4200 láda ajándékot hozott a lakosság, ez duplája volt az eddigi legforgalmasabb napnak. Nagy mennyiségben érkeztek vadonatúj gyerekjátékok, gyerekruhák, mesekönyvek, nyomtatók, biciklik, televíziók, társasjátékok, tengernyi plüssállat, babakocsi és gyerekfürdető. Sokan még üzeneteket is rejtettek ajándékaik mellé.

Az utolsó napon többen látogattak ki a Felvonulási térre, mint az eddigi napok bármelyikén. A rengeteg ajándék szortírozásához segéderőt kellett hívniuk a szervezőknek, mert a legmerészebb álmaikat is felülmúlta a beérkezett mennyiség. A Mikulás Gyár záró sajtótájékoztatóján Till Attila így búcsúzott: Jövőre is találkozunk. Az ajándékokat azóta már a Vöröskereszt területi raktáraiból eljuttatták a rászoruló családoknak.

Szóljon hozzá!