ZETApress

hírportál

Új főnök a KSH-ban

A kormányfő Belyó Pált nevezi ki a Központi Statisztikai Hivatal élére. Bajnai Gordon miniszterelnök november 26-ával Belyó Pált nevezi ki a Központi Statisztikai Hivatal elnöki posztjára. Az új elnököt a Kormányzati Személyügyi Szolgáltató és Közigazgatási Képzési Központ által lefolytatott pályázat alapján, a statisztikáról szóló törvény értelmében a miniszterelnök hat évre nevezte ki.

A közgazdász végzettségű Dr. Belyó Pál, a közgazdaságtudományok kandidátusa az ? akkor a Központi Statisztikai Hivatal felügyelete alá tartozó ? ECOSTAT Gazdaságelemző és Informatikai Intézet igazgatójaként 1998-tól országosan és nemzetközileg is ismert gazdaságelemző és előrejelző műhelyt hozott létre. 2007 óta ? a kormányzati szervezet-átalakítás keretében a Kopint-Datorg Rt. Kutatási Igazgatóságát és a korábbi Magyar Közigazgatási Intézet kutatói osztályát magába olvasztó ? ECOSTAT Kormányzati Gazdaság- és Társadalom Stratégiai kutatóintézet főigazgatója.

Belyó Pál, aki tulajdonosa a Káldor- és Fényes Elek díjnak, jelentős szerepet játszott a hazai gazdaság-stratégiai kutatások kereteinek megteremtésében. Tagja és 2002-2008 között alelnöke a Magyar Tudományos Akadémia Statisztika Bizottságának, választmányi tagja a Magyar Statisztikai Társaságnak, évtizedek óta a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen gazdaságstatisztikát, a Szegedi Tudományegyetemen gazdaságpolitikát, makro- és mikrogazdaságtant, az Általános Vállalkozási Főiskolán pénzügyeket és társadalmi-gazdasági előrejelzések módszertanát oktat ? tudatta a Kormányszóvivői Iroda.

Kovács Csaba vezeti az Energiahivatalt

A kormányfő Kovács Csabát nevezi ki a Magyar Energia Hivatal elnökhelyettesévé. Bajnai Gordon miniszterelnök november elsejével ? a Kormányzati Személyügyi Szolgáltató és Közigazgatási Képzési Központ által kiírt pályázat alapján ? az energiapolitikáért felelős miniszter javaslatára Kovács Csabát nevezi ki a Magyar Energia Hivatal elnökhelyettesévé.

Az új elnökhelyettes megbízatása ? a villamos energiáról szóló törvény rendelkezéseinek megfelelően ? hat évre szól. A közgazdász végzettségű Kovács Csaba 2000 óta a Magyar Energia Hivatal munkatársa, 2003-tól a Közgazdasági és Környezetvédelmi Osztály vezetője ? tudatta a Kormányszóvivői Iroda.

Szóljon hozzá!