ZETApress

hírportál

Kidőlt ?emberfák? a Keletinél

Emberfák a KeletinélMegmozdultak a fák a Baross téren: ütős flashmobot szervezett a Greenpeace tegnap estére, hogy azokhoz is eljusson a Liget híre, akiket eddig nem értek el. Megmutatták, hogy a Liget védői sokan vannak, hogy ott vannak mindenhol! Ezúttal a Keleti pályaudvaron találkoztak.

Ott gyűltek össze 17:30-kor, ahol néhány perc alatt több száz ember fordul meg, sokuk még csak a betonkeverők szószólói, a Városliget Zrt. megtévesztő plakátjairól értesült a történésekről. Eljött az idő, hogy ők is megismerjék az igazságot! Megmutatták nekik, hogy nem felejtik, mi készül a Ligetben és erre másokat is emlékeztettek! Néhány percre láncfűrészek hangja és kidőlő fák robaja töltötte be a Keleti pályaudvar környékét. Az emberek itt nemcsak hallottak a pusztításról, de látták is azt, ahogy 2 percre az aktivisták és szimpatizánsaik kidőlt fákként feküdtek a földre, mert minden egyes fa halála súlyos veszteség a városnak, és a légszennyezés révén emberi életek sokasága is a tét!

Tegnap a Római-parttól az Orczy-kerten át a Városligetig, minden veszélyeztetett zöldterületért akcióztak a Keleti pályaudvar főbejáratának lépcsője előtt. Valamilyen zöld felsőt vagy más zöld ruhadarabot öltöttek, hogy egységes szimbólumai lehessenek a fáknak, amiket védelmeztek. Nyugodtan sétáltak a Keleti pályaudvar előtt, s amikor meghallották a hangszórókból a láncfűrészek, kidőlő fák hangját, habozás nélkül feküdtek le a földre ott, ahol éppen álltak. Csak akkor álltak fel, amikor felharsant a téren Szabó Lőrinc után szabadon a tavaszt köszöntő Nyitnikék, mert szívnek és tavasznak nyílni kék!

Szóljon hozzá!