ZETApress

hírportál

Van élet a Váci 1-ben

Váci 1Ismét élettől pezseg a Váci 1. Sikeresen debütált a Horizon Development által újragondolt történelmi épület. Budapest belvárosának patinás történelmi épülete, a Váci 1 falai közé ismét vitalitás költözött ? tudatta Rézműves Ildikó Marketing & PR Director.

Az UNESCO Világörökség részeként nyilvántartott, 13 ezer 750 négyzetméter alapterületű, 1911 és 1915 között épült neoklasszicista palota immár Európa legújabb, exkluzív kialakítású H&M zászlóshajó üzletének otthona. A Váci 1 a Vörösmarty tér 2016 tavaszára megújult ékessége, amely hosszú ideig a Pesti Hazai Első Takarékpénztár székháza volt, de 1990 és 2005 között itt székelt a Budapesti Értéktőzsde is.

Jelenlegi bérlői ? a H&M 7200 m2 üzlet- és irodatere mellett ? a Hard Rock Café Budapest, a Szamos Csokoládémanufaktúra, és a hazánk legkomplexebb építőipari szolgáltatásait nyújtó DVM group. A felújított palota bérbeadottsága jelenleg 74%. A felső szinteken további 2500 négyzetméternyi prémium irodaterület érhető el olyan bérlők számára, akik a belvárosi lokációra és az ingatlan presztízsére úgy tekintenek, mint saját cégük számára is jelentős hozzáadott értéket képviselő tényezőkre.

Az egyedülálló vásárlói élményt és irodai munkakörnyezetet kínáló épület műemléki védettség alatt álló, odafigyelően helyreállított századfordulós enteriőrjeit a fejlesztő által funkcionalitásukban is újragondolt, harmonikus modern terek egészítik ki. A vadonatúj belső tereknél megvalósult fejlesztési koncepció eredményeképpen az előző fejlesztők által tervezett ? kizárólag kiskereskedelmi ? funkció kiegészült az irodai felhasználással, életre hívva a jelenlegi, komplex kereskedelmi célú ingatlant. Az épületen belüli optimalizált vertikális és horizontális közlekedés jelentős hatékonyságnövelést eredményezett mind az irodai, mind a kiskereskedelmi funkciók számára. A Horizon Development által beépített környezettudatos megoldások elősegítik az ingatlan energia- és vízhatékonyságát, hozzájárulnak az épület ökológiai lábnyomának csökkentéséhez, valamint a 2016. IV. negyedévében várható BREEAM In-Use környezettudatos minősítés megszerzéséhez. A tervek között szereplő tetőtéri Skybar Budapest legszebb panorámáját kínálja majd a Vörösmarty tér, a Fashion Street, a Duna-part és a Budai Vár látványával.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=C35H8yOEkPM[/youtube]

A jövőbeli Skybar impozáns tetőtere volt annak a múlt szerdai rendezvénynek a helyszíne is, ahol a május 26-ai hivatalos nyitás előtt közösen ünnepelt a H&M regionális vezetősége és az egyedülálló projektben részt vevő fejlesztő-, tervező- és kivitelező cégek képviselői, valamint hazai hírességek. A múlt hét csütörtöki ünnepélyes ajtónyitást óriási várakozás előzte meg. Az első vásárlói visszajelzések a fejlesztési koncepció és az üzletkialakítás teljes sikerét igazolják vissza. A Váci 1 projektbemutatására a Cannes-ban megrendezésre kerülő 2016. márciusi ingatlan-seregszemle, a MIPIM jelentette az első lehetőséget, ahonnan visszatérve Kovács Attila MRICS, a Horizon Development ügyvezető partnere jelentős nemzetközi befektetői érdeklődésről számolt be az épület kapcsán.

Szóljon hozzá!