ZETApress

hírportál

Megbénult a közlekedés

SztrájkAz egész országban leállt a vasúti közlekedés. 10 órakor kezdetét vette az öt reprezentatív (Mérnökök és Technikusok Szabad Szakszervezete, Mozdonyvezetők Szakszervezete, Pályavasúti Dolgozók Szakszervezete, Vasutasok Szakszervezete, VDSZSZ Szolidaritás) szakszervezet által meghirdetett 2 órás, határozott idejű figyelmeztető vasutas sztrájk.

Az összefogás eredményeként gyakorlatilag teljesen leállt a vasúti közlekedés. A szakszervezetek biztosítják a munkabeszüntetés kezdete előtt elindított és a nyílt vonalon tartózkodó vonatok eljutását a következő állomásig. Ezen túlmenően mind a vonatokon, mind az állomásokon biztosított a folyamatos fűtés és energiaellátás, az utas-tájékoztatás és működnek a vonali és állomási berendezések. Az eddig beérkezett adatok alapján Budapest térségében a forgalmi dolgozók 22%-a sztrájkol, vidéken ettől nagyobb arány is előfordul.

A vonatközlekedés 12 órakor ismét beindul, a MÁV az utasok érdekében ? a törvényi előírások és a vasúti szabályok betartásával ? a lehető legrövidebb időn belül igyekszik megszervezni és helyreállítani a vonatközlekedést. Az elővárosi és mellékvonali közlekedés délutánra várhatóan ismét kiszámítható lesz, a távolsági és InterCity vonatok előreláthatóan az esti ? későesti órákban már menetrend szerint fognak közlekedni.

A MÁVDIREKT információs központ megerősített szolgálattal várja hívásaikat a 06-40-49-49-49-es telefonszámon. A MÁV Csoport továbbra is azon dolgozik, hogy az utasok minél előbb, jelentősebb késések nélkül elérhessék úti céljaikat, a szakszervezet által okozott kellemetlenségekért ezúton is elnézést kérünk! ? tudatta a MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatósága.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Újra járnak a vonatok | ZETApress

Szóljon hozzá!