ZETApress

hírportál

Újra jár több vonat

Meddig tart a sztrájk?Az ország több pontján is felfüggesztették a sztrájkot. A korábbi sztrájkokhoz képest már műszakkezdetkor is sokkal kevesebb szakszervezeti tag csatlakozott a VDSZSZ felhívásához, 7 órától pedig Szegeden, Nyíregyházán, Záhonyban, Pécsett és Szombathelyen is felfüggesztették a sztrájkot ? erről azonban csak később tájékoztatták hivatalosan a vasúttársaságot.

A VDSZSZ Szolidaritás által ma nulla órától meghirdetett sztrájk miatt továbbra is késésekre, járat-kimaradásokra, útvonal-rövidülésekre kell számítani, azonban egyre több helyen indul meg a közlekedés.

A reggeli szolgálatváltások után folyamatosan javul az ország vasúti közlekedésének helyzete, a pályavasúti munkavállalók közül egyre többen veszik fel a munkát. A MÁV-START Zrt. munkavállalói közül csekélynek mondható a sztrájkolók száma, a hajnali műszakban a közel 800 főből alig több mint 100 pénztáros és jegyvizsgáló nem vette fel csak a munkát.

A fővárosban a legforgalmasabb vasúti csomópontokon, a fejpályaudvarokon közlekednek a vonatok, egyedül a Keleti pályaudvaron akadozott a forgalom azért, mert Kőbánya-felső állomáson sztrájkoltak a váltókezelők és a forgalmi szolgálattevő. Ez a reggeli műszakváltással, néhány perccel ezelőtt megszűnt!

A korábbi híresztelésekkel ellentétben az InterCity járatok az országban mindenhol elindultak. A Budapest-Hegyeshalom fővonalon ? néhány perces késésektől eltekintve ? menetrend szerint közlekednek a vonatok.

Az észak-keleti országrészben Kisvárda és Mátészalka állomáson számíthatnak fennakadásokra az utasok. A nemzetközi forgalomban kisebb fennakadásokra lehet számítani. A Zágrábba 6:05-kor induló Kvarner IC nem tudott elindulni, a 7:10-kor és 9:10-kor Bécs felé közlekedő RailJet helyett pedig vonatpótló autóbuszt indít a MÁV-START Zrt. a Keleti pályaudvar parkolójából, ami Bécs West-Bahnhof állomásig közlekedik.

Az utasok érdekében a MÁV ? a törvényi előírások és a vasúti szabályok betartásával ? igyekszik megszervezni és helyreállítani a vonatközlekedést, a lehetőségeihez képest biztosítani az utasok eljutását, miközben folyamatosan tájékoztatja az utasokat a vonatközlekedés helyzetének alakulásáról. A MÁV-START Zrt. bizonyos viszonylatokban vonatpótló buszokat közlekedtet, ezek listája az interneten, illetve a csatolt file-ban is megtalálható.

A MÁV-START Zrt. továbbra is folyamatosan, percről-percre tájékoztatja az utasokat. A szakszervezeti sztrájk ideje alatt a MÁV-START Zrt. honlapján folyamatosan figyelemmel követhető az aktuális vasúti közlekedés helyzete, a www.mav-start.hu oldal sárga színnel kiemelt ?Sztrájk percről-percre? rovatban rendszeresen frissítésre kerülnek a személyszállító vonatok indulására vagy kimaradására vonatkozó információk.

A MÁVDIREKT információs központ megerősített szolgálattal várja hívásaikat a 06-40-49-49-49-es telefonszámon. A MÁV Csoport továbbra is azon dolgozik, hogy az utasok minél előbb, jelentősebb késések nélkül elérhessék úti céljaikat, a szakszervezet által okozott kellemetlenségekért ezúton is elnézést kérünk! ? közölte a MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatósága.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Megállt a gördülés | ZETApress

Szóljon hozzá!