ZETApress

hírportál

Zavarosban mobilozók

Ferencvárosi Kurír I. évfolyam 5. szám

Ferencvárosi Kurír I. évfolyam 5. szám

Indiából indult, s mára a magyar mobil előfizetőket is elérte a mobilos adathalászat, melyet az az elfogott SMS bizonyít, amelynek angol szövegét egy bulgáriai számról küldték egy magyar készülékre ? olvashatjuk a Ferencvárosi Kurír 5. számában.

A magyar fordítása így hangzik: Gratulálunk! Ön egymillió fontot nyert az o2 mobil lottójátékán. Nyereményét kérje e-mailben ? írjon Dr. Matt Westnek, a drmatwest@live.com címre!

Ha valaki azt hiszi, a nyeremény csakugyan létezik, mindenképp rosszul jár. Lehet, hogy csak csalódik, de történhet rosszabb is. Ha megpróbálja felhívni a küldő számot, esetleg több átirányításon keresztül egy méregdrága fizetős szolgáltatásnál landol. Ha ír Dr. West-nek, lehet, hogy arra kérik: a nyeremény átvételének előkészítéseképpen utaljon át egy kisebb összeget egy megadott számlára. Jobb esetben ?csak? felkerül Dr. West címlistájára, s így bőséggel dőlhet hozzá mindenféle kéretlen levél ? akár vírusos csatolmányokkal is! A VirusBuster figyelmeztet, senki ne dőljön be ezeknek a trükköknek, mert csak veszíthet hiszékenységén! ? fejeződik be a híradás.

Tisztelt Ferencvárosiak! Az elmúlt hetekben többen kerestek meg azzal a kérdéssel, hogy miért marad ki egy-egy programajánló vagy esemény az éppen aktuális Ferencvárosi Kurírból. Ennek egyszerű oka van. A lap készítése jelenleg még egyszemélyes feladat, így idő szűkében nem minden esemény kerülhet sorra. A legfontosabbak és legérdekesebbek azonban bekerülnek az egyes számokba, természetesen csak akkor, ha időben tájékoztatás érkezik róluk, hiszen a Ferencvárosi Kurír hetilap, ami nem teszi lehetővé, hogy azonnal tudósítson egy eseményről.

Azt, hogy mi a legfontosabb, elsősorban az Önök kívánságai határozzák meg. Emellett vannak olyan események, amelyek érint(he)tik az Önök életét is, így ezekről is olvashatnak a Ferencvárosi Kurírban ? írja Steiner Gábor főszerkesztő. Ezt mi is tanúsíthatjuk, hiszen ebben is ? miként az elmúlt hetiben is ? számos értékes információ található.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. A Kurír is ünnepel | ZETApress

Szóljon hozzá!