ZETApress

hírportál

Továbbra is készül hangfelvétel a kormány üléseiről

A napokban megjelent hírekkel és az 1998-2002. közötti ciklus gyakorlatával ellentétben a Gyurcsány kormány üléseiről továbbra is készül hangfelvétel. A kormány ügyrendjének értelmében jelenleg a kormány üléséről összefoglaló és az ülés szó szerinti jegyzőkönyvéül szolgáló hangfelvétel készül, adta hírül a Kormányszóvivői Iroda.

A folyamatban lévő törvénymódosítás a kormányülések dokumentálásával kapcsolatban kizárólag a 32/2006. (VII. 13.) alkotmánybírósági határozat által megkívánt garanciális, mindenképpen törvényben szabályozandó rendelkezéseket állapítaná meg. Amennyiben az Országgyűlés elfogadja a javaslatot, 2007. január 1-jétől a törvényi szabályozás és a kormány ügyrendjének a kormányülés dokumentálására vonatkozó része egymást kiegészítve, egymásra épülve tartalmazza majd a dokumentálásra vonatkozó szabályokat.

Az Országgyűlés előtt lévő javaslat lényege, hogy a kormányülés összefoglalójának tartalma kibővül, és a jelenleginél részletesebben tartalmazza majd a kormány ülésén elhangzottakat. Ettől függetlenül a kormány ügyrendje változatlanul előírja, hogy a bővített tartalommal készülő összefoglaló mellett hangfelvétel is készüljön, fejeződik be a közlemény.

Szóljon hozzá!