ZETApress

hírportál

Aranyérmes Panta Aqua

Magyar ivóvíz a világ legjobb termékei között! Legmagasabb, Nagy Aranyérmet kapott a Panta Aqua, Szigetköz Friss Vize a brüsszeli székhelyű Monde Selection Nemzetközi Minőségügyi Szervezet független, szakmai zsűrijétől ? tudtuk meg tegnap este a Vörösmarty téri Gerbeaud Kávéházban.

A Rákóczi Ferenc vezette sajtótájékoztatón Klauser Róbert, a Panta Aqua Vízpalackozó Zrt. kereskedelmi igazgatója és Zoltai Anna, a NÉBIH Élelmiszer- és Takarmánybiztonsági Igazgatóság Vendéglátás és Étkeztetés Felügyeleti Osztály vezetője segített az eligazodásban. Megtudtuk, hogy a Mosonmagyaróvár és környékén élő 74 ezer fős lakosság ivóvízét ? mely Közép-Európa egyik legnagyobb és legtisztább ivóvízkészletéből, a szigetközi vízbázisból származik ? a helyi önkormányzat tulajdonában álló Panta Aqua Zrt. 2011 óta szűrés és egyéb kezelés nélkül palackozza és forgalmazza itthon Szigetközi Friss Vízként, külföldön Panta Aqua néven. A rangos elismerésben a Panta Aqua the Water márka szénsavas és szénsavmentes változata egyaránt részesült.

A víz különlegessége, hogy szűrés, kezelés, tisztítás nélkül, közvetlenül palackozható ivóvíz, mely hasonlóan védett és állandó minőségű vízbázisból származik, mint ami az ásványvizekre van előírva. De a társaság üzletpolitikájának alapvető célkitűzése, hogy az ivóvizet, mint értéket visszavezesse a köztudatba. A szigetközi vízbázis különlegessége, hogy 300-600 méter vastag kavicsgörgeteg részekre települt és a medence hatás miatt az Alpok tiszta mélységi vizei áramlanak ide, így gyakorlatilag kifogyhatatlannak tekinthető a feketeerdei vízbázis. A 70-100 m mélységű kutakból nagy mennyiségű és minden szempontból kiváló, kezelést nem igénylő tiszta víz nyerhető ki. Az itt található ivóvíz rendkívüli tisztasága, alacsony ásványi anyag tartalma adja meg a lehetőségét a palackozott ivóvíz előállítására is.

Ezeket az előnyöket csak nagyon kevés palackozott víz tudja biztosítani szerte a világon. ? Nagy megtiszteltetés és siker számunkra ez az eredmény. Az elismerés, visszajelzés számunkra, hogy jó úton haladunk afelé, hogy nemcsak hazánkban, de az országhatáron túl is egyre többen megismerjék Szigetköz vizét, melyre mindannyian büszkék lehetünk. S tovább erősíti egyben azt is, hogy a világ víz nagyhatalmai közé egyre inkább hazánkat is bevegyék ? mondta Leitner László, a Panta Aqua Vízpalackozó Zrt. vezérigazgatója.

A vizet negyed, fél és 1 literes kiszerelésben kizárólag üvegpalackban forgalmazzák. Döntésüket a környezettudatosság mellett az egészségtudatossági szempontok is meghatározták, hiszen a szigetközi víz kiváló minőségét eredeti formájában (szén-dioxid dúsítás nélkül) üvegben 6 hónapig megőrzi, míg ugyanezen víznek a minősége ? saját méréseik alapján ? PET palackban már két hét után megkérdőjelezhető. A Panta Aqua Zrt. termékeire kuriózumként tekinthetünk az országban; egy üvegpalackba zárt tiszta, kezelésmentes és tartósítószer nélküli víz!

Az 1961 óta működő Monde Selection minden évben értékeli és díjazza a minőségi termékeket érzékszervi és laboratóriumi vizsgálatok mellett a jogszabályi megfelelés, csomagolás, címkézés, egészség- és környezettudatosság, illetve innováció alapján. Több mint 70 szakértő, köztük Michelin-csillagos séfek, sommelier-ek, a Francia Konyhaművészeti Akadémia tagjai, táplálkozási és egészségügyi szakértők, egyetemi tanárok, vegyészmérnökök vizsgálják és tesztelik a termékeket. A megmérettetés lényege, hogy elismerései révén objektív alapot nyújtson a gyártóknak és forgalmazóknak saját termékeik minőségi helyzetét illetően, illetve segítse a fogyasztókat a minőségi márkák választásában. Idén az ünnepélyes díjátadó gála tegnap Lisszabonban került megrendezésre, melyen Leitner László, a Panta Aqua Vízpalackozó Zrt. vezérigazgatója vette át a két Nagy Aranyérmet.

Szóljon hozzá!