ZETApress

hírportál

Kit kellene inzultálni?

Fél liter ásványvízNem inzultálunk, konzultálunk! ? mondta Koszorús László, az NFM fogyasztóvédelemért felelős helyettes államtitkára november 12-én az új honlapjukat bemutató sajtótájékoztatón. Ma délelőtt a Múzeumkert előtt arra gondoltam, hogy helyükben az egyik alkalmi árust szívesen inzultálnám!

A Múzeum utca sarkán egy nyitott sátorban álló asztalon félliteres ásványvizes palackok álltak, s mellettük egy nagyobb edényben sárga folyadék volt. Előbb azt hittem, azért osztják, nehogy rosszul legyenek az emberek a melegtől, hiszen a tömegrendezvényeken erre is szoktak gondolni a szervezők. Erről viszont most szó sem volt, hiszen még a Nap sem bújt elő a felhők mögül. Már az gyanús volt, hogy senki sem tolongott az asztal előtt. Közelebb lépve értettem meg az okot. Az ártáblán az állt: házilag készített limonádé decije 120 forint, míg egy palack ásványvíz 400 forintba kerül. Ekkora árdrágítás láttán nehezen tudnék a felügyelők helyében udvariasan konzultálni velük! Kár, hogy senki sem inzultálta őket pofátlanságukért!

Akadt aztán aki a kormányfőt inzultálta ? igaz csak verbálisan ? a Múzeum körúton. Orbán Viktor beszéde alatt egy műanyag edényen kanállal dobolt, mely nem tetszett a körülötte állóknak. Megindult a szájkarate, lökdösték egymást az ?ünneplők?, ám a rendezők közbelépése megakadályozta a készülő vérontást. Ezeket a hangos véleménynyilvánításokat már megszokhattuk a 2006-os őszödi beszédet követő elmúlt nyolc és fél évben. Gyurcsány, takarodj! ? hallottuk 2009-ig nemzeti ünnepeinken ugyanattól a pár tucat embertől, majd a 2010-es választások után a szöveg megváltozott: Orbán, takarodj! ? zengi most a kórus. A létszám hasonló, különbség mindössze az, hogy akkor kordonok közé zárva ünnepelt a hatalom, hogy a zajongókat távolt tartsák, most viszont közelebb engedik őket. Az üvöltők akkor is, most is azzal büszkélkedtek, hogy jól beolvastak a hatalomnak! Sajnálom szegényeket, ha ez a legnagyobb örömük!

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Dolgoztak a fogyasztóvédők | ZETApress

Szóljon hozzá!