ZETApress

hírportál

Több lakás kellene!

Bangóné Borbély IldikóAz MSZP szerint több mint száz éve nem épült olyan kevés új lakás Magyarországon, mint napjainkban ? mondta Bangóné Borbély Ildikó országgyűlési képviselőnő ma délután. A pártszékházban tartott sajtótájékoztatóján annak a véleményének is hangot adott, hogy az adatok további romlására lehet számítani.

Százéves mélyponton a lakásépítés! ? mondta az ellenzéki politikusnő. Érvelése szerint 2013-ban összesen alig több mint 7200, tavaly szeptemberig pedig csak mintegy 5100 lakás épült, holott ez a szám 2008-ban 44 ezer, 2009-ben 28 ezer, 2010-ben pedig 17 ezer volt. Szerinte az adatok további romlását a 2015-ös költségvetés adatai vetítik előre, abban ugyanis az előző évinél harmincmilliárd forinttal kevesebb forrás áll rendelkezésre lakástámogatásra. Segítségre pedig szükség lenne, hiszen 170 ezer gyerek él olyan lakásokban, ahol sem mellékhelyiség, sem fürdőszoba nincs, 600 ezer gyerek otthona pedig rendszeresen beázik, illetve nedves, penészes.

A szocialista politikusnő úgy fogalmazott, hogy a kormányzásra alkalmatlan Fidesz hiába költi az adófizetők pénzét sikerpropagandára, ha csak a közpénzek lenyúlásában teljesít egyre jobban, miközben a fiatalok nagy részének nincs állása és így boldogulásokat külföldön keresik. Pártja szerint a szociális és lakhatási problémákat csak egy, a jelenlegitől gyökeresen eltérő gazdaságpolitika oldhatná meg ? mondta. A kormánypárti politikusok helyett a fiatalok lakáshoz jutását kellene támogatni! A közmunkában dolgozók sem tervezhetnek reálisan családalapítást, arra ugyanis csak valódi munkahelyekkel és valódi fizetéssel van esély, amelyeket a jelenlegi kormány nem segít elő. Részükre az MSZP csütörtökön követelt azonnali tízezer forintos béremelést.

Szóljon hozzá!