ZETApress

hírportál

Príma lett a Mágnáskert

Mágnáskertből lett a PrímaMegújuló energiára állítja át a CBA 136 Príma üzletét. ? A bolthálózat csatlakozott az MVM Partner Zrt. zöld-energia programjához és a jövő év első negyedévének végéig mindegyik Príma üzletében megújuló energia biztosítja majd az áramellátást ? jelentette be Fodor Attila kommunikációs igazgató ma reggel Budán.

A hamarosan zöld-energiával működő Csatárka utcai új üzletük 10 órai nyitását megelőző átadásán Fodor Attila elmondta, hogy energiatakarékos megoldásokkal egy átlagos üzletben éves szinten több százezer forint megtakarítás érhető el. A CBA-nak mintegy 2500 egysége, üzlete van Magyarországon, melyből 2009. május 5-e óta ez a 136. Príma üzletük. Mivel a Príma-boltokat kívülről a többi CBA-tól nehéz megkülönböztetni, a logókat folyamatosan lecserélik, s elhagyják belőlük a CBA mozaikszót.

A társaság eddigi energiahatékonysági intézkedései közül példaként említette, hogy a hűtők hulladékhőjét meleg víz előállítására, télen az üzlethelyiség fűtésére használják, LED-es égőkre cserélik a hagyományos izzókat, és igénybe veszik az MVM Partner áramőr-szolgáltatását. Ezekkel az intézkedésekkel jelentősen lehet csökkenteni az üzletek energiaköltségeit, például a LED-es izzók 50 százalékkal kevesebb energiát fogyasztanak a hagyományos izzókhoz képest.

Major György, az MVM Partner Zrt. értékesítési vezérigazgató-helyettese az egykori Mágnáskert Étterem helyén átadott új boltban elmondta, hogy az áramőr szolgáltatással átnézik az áramvételezést és javaslatot tesznek a hatékonyabb működésre. A CBA esetében ötven bolt áramfogyasztását vizsgálták meg és 80 százalékánál javasoltak energiaracionalizálást ? mondta. Hozzátette még, hogy az energetikai megoldások elterjesztésében tulajdonképp ellenérdekeltek, hiszen így tőlük is kevesebb áramot fognak vásárolni, de mégsem szomorú, mert közös célunk a Föld bolygó megvédése.

Szóljon hozzá!