ZETApress

hírportál

Szelíd motorosok a Hősök terén

Kismotoros felvonulást rendezett 1-6 éves gyerekeknek a Levegő Munkacsoport ma délelőtt 10 és 10:45 óra között a Hősök tere körüli lezárt autóúton a Merjünk változtatni! című norvég projektje keretében, hogy felhívják a figyelmet arra, hogy biztosítani kell a legfiatalabb generáció jogát az egészséges élethez és környezethez.

A rendezvény kapcsolódott az Állampolgári részvétel hete-programsorozathoz, melynek célja volt megmutatni, hogy a demokráciát nem a döntéshozók, hanem a társadalom, mi, emberek gyakoroljuk. A rendezvényen a gyerekek maguk is felelősségteljes feladatot kaptak. Önként jelentkezők vezették és zárták a felvonulást, egymásra odafigyelve, jó hangulatban mosolyogva. A visszajelzések alapján 200-400 fő felvonuló gyerekre és szüleikre számítottak, az esemény helyszínén a rendőri biztosítást megoldották. A rendezvény támogatója a Fővárosi Állat és Növénykert volt, amely a résztvevő gyerekek számára ezen a napon ingyenes állatkerti belépővel kedveskedett.

Az 1-6 éves szelíd motorosok lábbal hajtós kismotorjaikkal és futóbiciklijeikkel meghódították a Hősök tere körüli autóutat. A gyermekek és szüleik azzal a céllal érkeztek, hogy kifejezzék: egészségesebb környezetben, tisztább levegőjű városokban szeretnének felnőni. Horváth Zsolt, a projekt vezetője elmondta, hogy szeretnének hagyományt teremteni a rendezvénnyel, hogy minden évben eszünkbe jusson: ezek a gyermekek azok, akiknek a jövőt építjük, úgy kell ma cselekednünk, hogy egészséges, biztonságos és tiszta környezetet teremtsünk a számukra.

Szóljon hozzá!