ZETApress

hírportál

Sipost kizárta soraiból az MSZP

Az MSZP Országos Etikai és Egyeztető Bizottsága (OEEB) megtárgyalta Sipos József szocialista politikus ügyét, aki a párt választmányának október 7-i zárt ülésére bevitte a Magyar Rádió újságíróját, tudtuk meg a párt Sajtóosztályától. A testület megállapította, hogy az MSZP Alapszabálya és az Országos Választmány SZMSZ-e megsértésre került. Az Alapszabály 45-ik paragrafusa alapján Sipos József cselekedetével a szocialista pártnak kárt okozott.

Az OEEB egyhangúan döntött arról, hogy mindezek miatt fegyelmi büntetést kell kiszabni. Sipos József elismerte, hogy ő hívta be az újságírót a zárt ülésre, és ezzel hibát követett el. A testület az érintettek meghallgatásával lefolytatta a vizsgálatot, és többségi döntéssel Sipos József pártból való kizárása mellett döntött, fejeződik be a közlemény.

Dél-Magyarországra utazik az államfő

Sólyom László elnök holnap Szegedre látogat, ahol találkozik az 56-os események szegedi résztvevőivel az SZTE Bölcsészettudományi Karon délután 1-kor, tudtuk meg Sajtóirodájától. Ezután részt vesz, és köszöntőt mond a kitüntetéses doktori címek átadásának ünnepségén a József Attila Tanulmányi és Információs Központ Nagyelőadó-termében. Két órakor részt vesz az 1956-os forradalom és szabadságharc 50-ik évfordulója alkalmából tartandó ünnepi szenátusülésen, ahol Ifjúság és forradalom címmel előadást tart. Innen fél ötre a köztársasági elnök Kalocsára megy, hogy részt vegyen, és köszöntőt mondjon a félszázados évforduló alkalmából állított emlékmű felavatásán.

Szóljon hozzá!