ZETApress

hírportál

Befutottak az egyetlenek

Tóbiás József MSZP-elnökTóbiás Józsefet (44 éves) választották az MSZP új elnökének. A pártelnöki posztért egyetlen jelöltként induló politikus 263 szavazatot kapott a mai rendkívüli tisztújító kongresszuson a SYMA Rendezvénycsarnokban. A 9 órától zajló kongresszus sajtó-nyilvános része délben kezdődött, s a félórás elnöki beszéd után a munka zárt üléssel folytatódott.

Megtudtuk, hogy 266 szavazattal elnökhelyettessé Gőgös Zoltán (54) agrárpolitikust, valamint 267 szavazattal Botka László (41) polgármestert az országos választmány elnökévé választották. Ők is egyedül indultak a posztért. ? A szocialista pártnak össze kell zárnia, mert Magyarországon egy baloldali párt van, és ez az MSZP ? mondta Mesterházy Attila (40) leköszönő elnök a párt tisztújító kongresszusának kezdetén. Az ex-elnök az országos elnökség beszámolóját röviden ismertetve kiemelte, hogy minden támogatást megad az MSZP új vezetésének, mert ez a baloldal, ez Magyarország érdeke. A volt elnök őszinte és tisztességes baloldali emberként jellemezte várhatóan megválasztandó utódját, Tóbiás Józsefet.

A Magyar Szocialista Párt (MSZP) és az ország megerősítésére tett ígéretet Tóbiás József, a szocialisták új elnöke a megválasztását követő beszédében. A szombati rendkívüli kongresszus sajtó-nyilvános részén felszólalva hangsúlyozta, már ellenzékben azon dolgoznak, hogy jobbá tegyék az országot. Az MSZP példamutatásával a szabadság, az egyenlőség és a szolidaritás értékeit kívánja képviselni ? fejtette ki, hozzátéve: egy erős baloldali párt és nem egy szivárványkoalíció létrehozására kapott mandátumot. A szélkakas politikája ugyanis csak rombol ? mondta az új pártelnök, aki hirtelen kanyarok és ötletparádé nélküli irányítást ígért.

? Az MSZP-nek a következő egy évben újra rá kell találnia az emberekre és vissza kell térnie baloldali gyökereihez ? mondta Gőgös Zoltán volt vidékfejlesztési államtitkár még az MSZP tisztújító kongresszusa előtt, amely a párt új elnökhelyettesévé megválasztotta. Kiemelte, hogy annyira senki nem lehet optimista, hogy az új pártvezetéstől csodát várjon az őszi önkormányzati választáson, ahol ettől függetlenül az MSZP-vel szembeni minimum elvárásnak a jelenlegi pozíciók megtartását nevezte. Szerinte a siker eléréséhez legalább egy évre lesz szüksége a pártnak, melyhez nem az irodában kell ülni, hanem ki kell menniük az emberekhez!

? Az elmúlt években nemcsak a választásokat vesztettük el, hanem kicsit önmagunkat is ? mondta Botka László a párt országos választmányának összefoglalóját ismertetve. A tisztségében megerősített politikus hangsúlyozta: az MSZP-nek újra el kell hitetnie az emberekkel, hogy az emberek életének jobbá tételéért dolgozik! ? Továbbra is van egy közös álmunk: egy Orbán utáni, egyenlőbb, igazabb és szabadabb Magyarországról ? fogalmazott a szegedi Botka László.

Szóljon hozzá!