ZETApress

hírportál

Thürmer elnök Trianonról

VilágégésA Munkáspárt tisztelettel emlékezik az egyszerű magyar katonákra, akik hősiesen küzdöttek az I. Világháborúban. A szocializmus idején sajnálatosan háttérbe szorult emlékük. A mi dolgunk is, hogy pótoljuk a mulasztást – jelentette ki Thürmer Gyula elnök a Munkáspárt délelőtti sajtótájékoztatóján a Harminckettesek terén lévő háborús emlékműnél.

A Munkáspárt ugyanakkor úgy véli, hogy az I. Világháborút a tőkés országok közötti ellentétek váltották ki, s a háborúért felelősség terheli az akkori magyar uralkodó osztályt. A Munkáspárt elnöke kiemelte, hogy Magyarország elvesztette az I. Világháborút, s a rablóháborút rablóbéke követte. A Munkáspárt elítéli a trianoni békediktátumot. Úgy véli, hogy a rendszerváltás után számos olyan nemzetközi esemény történt, amelyek lehetővé tették volna Trianon felülvizsgálatát. A trianoni határok azonban ma is érvényesek. A magyar tőkésosztály ismét leszerepelt: siratja Trianont, de amikor cselekedni kellene, nem cselekszik!

Thürmer Gyula hangsúlyozta, hogy Európát ma ismét háború fenyegeti. Európa tőkés körei bármi áron meg akarják szerezni Ukrajnát! Az I. Világháború a tőkés rendszer szülötte csakúgy, mint napjaink háborúi. Ha békét akarunk, ki kell lépni a NATO-ból, ki kell lépni az Európai Unióból, ki kell lépni a tőkés rendszerből! A Munkáspárt július 26-án, szombaton 12 órakor a VIII. kerületi Harminckettesek terén országos ünnepségen emlékezik meg az I. Világháború évfordulójáról. Országszerte megkoszorúzzák az I. Világháborús emlékműveket – hangzott el a világégésről és Trianonról szóló új munkáspárti értékelésen.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Fogadás a Rezidencián | ZETApress

Szóljon hozzá!