ZETApress

hírportál

IEC 2014 a Millenárison

Gánti Bence1. Integrál Európai Konferencia (IEC 2014) lesz a Millenáris Park B-csarnokában május 8-tól 11-ig Európa integrál tudatosságának megszületése címmel ? tudtuk meg a mai sajtóreggelin a Rákóczi úti XO Bisztróban Gánti Bence, az Integrál Akadémia alapító igazgatója, Dr. Sági Mária, a Budapest Klub igazgatója és Skype-on László Ervin nemzetközi hírű tudós, a Budapest Klub alapítója előadásából.

Ez lesz az egyes európai országok saját integrál konferenciái után ez az európai integrál mozgalom első széleskörű, nemzetközi összejövetele. A szervezők 25 országból több mint ötszáz résztvevőre számítanak Európa minden részéből, illetve más országokból. A világhírű előadók közül néhány név: László Ervin tudós, a Budapest Klub alapítója, Dr. Susanne Cook-Greuter, a felnőttkori egó-fejlődés kutató-szakértője és Thomas Hübl, nemzetközileg elismert spirituális tanító. Ken Wilber, a világhírű integrál filozófus videón jelentkezik be a megnyitón. A legjobb közreműködők, illetve a globális integrál közösség nemzeti szinten kiemelkedő szervezői az újonnan alapított IEC Award díjakban részesülnek.

A konferencia különleges koncepciója három szálon fut: tudományos-kutatói, általános előadás és saját élményű workshop. A fentieket egészítik ki a poszter bemutatók, valamint a közösségi tér megtapasztalása társa programok formájában, a konferencia valamennyi vendégének részvételével: éjszakai hajókázás a Dunán, hagyományos gulyás parti a Szentendrei-sziget lovasfarmján, VIP vacsora és országnéző túra Magyarország legszebb tájain.

A szervezők célja elsőként összehozni a teljes európai integrál közösséget, hogy megmutassuk és megosszuk egymással azt a potenciált, tudást és értéket, amit Európa hordoz. A konferencia jelentőségét az amerikai ITC (Integrál Theory Conference) szervezője és az amerikai integrá mozgalom egyik kulcsalakja, Mark Formán így fogalmazta meg: Vízválasztó esemény az integrá mozgalom számára.

A konferencia szervezője az Integrál Europe Team, a társszervező-házigazda a magyar Integrál Akadémia. A szervezőcsapatot Gánti Bence az Integrál Akadémia alapító igazgatója és németországi Dennis Wittrock irányítja, támogatói az Asociacion Integrál Espanola spanyol társszervezet és a német Integrales Fórum e.V. A rendezvény tiszteletbeli partnere Ken Wilber amerikai író és filozófus Integrál Intézete, az Integrál Institute (I-I). Az Integrál Europe honlapja idekattintva érhető el.

Az Integrál Akadémia hazánk egyik kiemelkedő emberismereti képzőhelye, mind elméleti, mind pedig gyakorlati téren. Az integrál személetet Gánti Bence integrál szemléletű klinikai szakpszichológus, a keleti tanok ismerője, kommunikációs- és személyiségfejlesztő tréner honosította meg Magyarországon az elmúlt 10 évben. Az Integrál Akadémia képzése, az Integrál Pszichológia szak 2006 óta működik hazánkban, az Integrál Akadémia szervezeti kerete pedig 2009 február óta, jelenleg 120 hallgatóval.

Az integrál szemlélet

A szemlélet a kortárs Ken Wilbertől, a világhírű amerikai filozófustól származik, melynek lényege, hogy szakértői módon ötvözi a mostanáig felhalmozott nyugati pszichológiai, pszichoterápiás és ezen át a személyiségfejlesztési és kommunikációs ismereteket a többi társtudománnyal, valamint a keleti tanok lélektanával. Az integrál szemlélet olyan globális lélektant, mindent felölelő átfogó térképet hozott létre, amely tudományos igényességgel illeszti össze a fő lélektani irányzatok használható magját, melyek a Földön a különféle kultúrákban és korokban létrejöttek.

Az integrál szemlélet felismerte, hogy a XXI. század globális korában már nem az a kérdés, melyik kultúra a felsőbbrendű és elfogadható, és melyik a primitív és elvetendő, hanem, hogy minden egyes kultúra fontos ismereteket hordoz az emberi lélek és szellem működéséről, és az ember lelki működésének a teljes spektrumát csak ezek integrációjával kapjuk meg. így az integrál szemlélet éppúgy összeszövi a pszichoanalízis, a kognitív pszichológia, az NLP, a humanisztikus- és transz-perszonális pszichológia ismereteit, mint a buddhizmus, a jóga, a szúfizmus, a keresztény misztika, vagy a bennszülött törzsi világ ismereteit. Túllép az irányzatok és kultúrák megosztottságán és azok egységét teremti meg. Az integrál szemléleti modell, mint az egyik legizgalmasabb új gondolkodási mozgalom közel 20 éve született az Egyesült Államokban, és azóta alkalmazzák nemcsak a pszichológia, hanem a menedzsment, az üzleti élet, a coaching, a gyógyászat, az ökológia területén és még számos más helyen is.

Szóljon hozzá!