ZETApress

hírportál

Bitfaragók Veszprémben

Pannon EgyetemBitfaragó diákok ? országos programozási verseny a Pannon Egyetemen. A veszprémi Pannon Egyetem Műszaki Informatikai Kara folyamatos és szoros kapcsolatot ápol az ország középiskoláival ? tudtuk meg Garay Tóth János sajtóreferenstől.

Az egyetem 13 éve működteti az Erdős Pál Matematikai Tehetséggondozó Iskolát, rendszeresen tehetséggondozó nyári táborokat szervez, szakköröket tart középiskolás diákoknak robotika és programozás témákban, ezzel is elősegítve a műszaki és a természettudományos területek népszerűsítését.

A Kar ebben az évben hagyományteremtő szándékkal háromfordulós, országos programozási csapatversenyt hirdetett ?Bakonyi Bitfaragó Bajnokság? címmel középiskolások számára. A bajnokságba 41 csapat nevezett, 86 fiatal vett részt a ?bitfaragásban?. A kar a feladatok mellett felkészítő oktatási anyagokat és mentorokat is biztosított, hogy vetélkedés közben a mobil eszközök programozásához kapcsolódó új tudást is átadhasson a diákoknak.

A csapatok az első fordulóban hetente egy, összesen három feladatsort oldottak meg, amelyeket határidőre feltöltöttek a verseny honlapjára. A fiatalok ragyogóan vették az akadályokat; a verseny virtuális elődöntőjébe 24 csapat jutott. A verseny december 7-én megrendezett elődöntőjén a csapatoknak három óra alatt tíz rövidebb feladatot kellett megoldaniuk. A diákok többnyire otthon vagy iskolájukban oldották meg és töltötték fel a feladatokat. A kiváló megoldásoknak köszönhetően a szervezők 12 csapatot hívtak meg a döntőbe, Veszprémbe.A 12 órás döntő december 21-én, szombaton lesz a Pannon Egyetem Aulájában, amely élőben is követhető lesz a kar honlapján.

A fináléban a Batthyány Lajos Gimnázium (Nagykanizsa), III. Béla Gimnázium (Baja), Deák Ferenc Közgazdasági és Informatikai Szakközépiskola (Győr), Fazekas Mihály Gimnázium (Budapest), Fazekas Mihály Gimnázium (Debrecen), Ipari Szakközépiskola és Gimnázium (Veszprém), Krúdy Gyula Gimnázium (Nyíregyháza), Lovassy László Gimnázium (Veszprém), Nádasdy Tamás Közgazdasági, Informatikai, Műszaki Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium (Csepreg) és a SZTE Ságvári Endre Gyakorló Gimnázium (Szeged) csapatai versenyeznek egymással. Az értékes tárgynyeremények mellett a döntőbe jutott csapatok tagjai meghívást kapnak a Műszaki Informatikai Kar 2014. évi nyári informatikai táborába.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Kifaragták a biteket | ZETApress

Szóljon hozzá!