ZETApress

hírportál

Új kormányzati blogok

TwitterBirdIdén új online eszközökkel bővült a kormányzati kommunikációs repertoár az augusztus 20-i központi programok kapcsán. A már megszokott hivatalos honlapon és blogon kívül az egyik legnépszerűbb közösségi oldalon, a Facebookon és a Twitteren is tájékozódhatnak az érdeklődők az ünnepi programokról, valamint folyamatosan olvashatnak a programszervezéshez kapcsolódó érdekességekről.

Az ingyenes online felületek tartalmát a MEH munkatársai szerkesztik és írják. A Miniszterelnöki Hivatal augusztusban ? első alkalommal ? képviselteti magát az egyik legnépszerűbb közösségi oldalon, a Facebookon és egy mikroblogon, a Twitteren is. Az új online eszközökön naponta többször frissülő hírekkel még gyorsabb és hatékonyabb a tájékoztatás.

Twitter

Mindenkinek, aki kíváncsi augusztus 20-a kulisszatitkaira, szeretne tömör, érdekes információkat kapni a nemzeti ünnepről, annak érdemes a profilt követnie. Az érdeklődők a központi programokat szervező Miniszterelnöki Hivatal egyik munkatársának csiripjeit olvasva percről-percre követhették például az Ország Tortája sajtó bemutatójának eseményeit, valamint a Sziget Fesztiválról küldött tweetek révén azonnal tudomást szerezhettek arról, hogy ízlik a hazai könnyűzene csillagainak az idei nyertes Pándi meggytorta.

A csatlakozók tájékozódhatnak az állami ünnep történetével, a programelemekkel, valamint a szervezési munkálatokkal kapcsolatos érdekességekről, és kérdéseket tehetnek fel a programokkal kapcsolatban. A regisztrált felhasználók azonnal reagálhatnak is a hírekre, vagy akár tovább is ?csiripelhetik? az üzeneteket saját profiljukon.

Facebook

Idén először nyílik lehetőség arra, hogy az Ország Tortája kiválasztásának előkészületeit és az ünnepen történő bemutatását mindenki folyamatosan követhesse az egyik legnépszerűbb közösségi oldal, a Facebook Platform segítségével. Az Ország Tortája rajongói oldalához csatlakozva rengeteg exkluzív, máshol nem publikált információ, képek és videók található a tortáról, és lehetőség nyílik saját képeket is beküldeni, az eseményeket kommentálni.

Eddigi online kormányzati csatornák

A Miniszterelnöki Hivatal 2007. augusztus 20-án egy új eszközzel bővítette a kormányzati kommunikációs eszközrendszert: ekkor indult el az első ? kifejezetten kormányzati rendezvényhez kapcsolódó ? augusztus 20-i blog. Az elsődleges cél az interaktív kapcsolat kialakítása volt a lakosság és a programok szervezői között. Az oldalra látogatók többek között az ünnephez kötődő érdekességeket, receptötleteket vagy a programokhoz kapcsolódó személyes hangvételű bejegyzéseket olvashattak. Az eszköz sikerét a számos pozitív hangvételű, előzetes moderálás nélkül azonnal megjelenő komment mellett az is jelzi, hogy a blog azóta is működik, egyedi látogatóinak száma pedig indulása óta minden év augusztusában meghaladta a harmincezret.

Azóta emellet számos más kormányzati rendezvényhez, illetve kampányhoz kapcsolt interaktív kiegészítő eszközként blogolt a Miniszterelnöki Hivatal. Ilyen volt a téli időszak nagy lakossági rendezvényéhez, az Ország Karácsonya Programhoz kapcsolódó blog, a Szűréssel az Életért Program eseményeinek beharangozása mellett az egészségügyi prevencióval is kiemelten foglalkozó blog, vagy a fogyatékos emberek társadalmi elfogadottságának növelése érdekében indított kormányzati kampányblog.

Az új online felületetek tartalmának színesítésére a leglátogatottabb videó- és képmegosztó portálok technikai lehetőségeit is kihasználják a szerkesztők. A Miniszterelnöki Hivatal munkatársai által a programokon készített fotók és rövidfilmek, illetve az esélyegyenlőségi kampány esetében a programhoz kapcsolódó reklámfilmek is azonnal ingyenesen megoszthatóvá, kommentelhetővé váltak ? tudatta a Kormányszóvivői Iroda.

Szóljon hozzá!