ZETApress

hírportál

Robogón jött boldogság

Motoros boldogságIdén is motorozással kezdődött a tanév a Pető Intézetben. Több mint félszáz jó szándékú motoros: civilek és közéleti személyiségek együtt vitték Budapest utcáin tanévnyitó gurulásra a Pető Intézetben tanuló és gyógyuló, mozgásukban korlátozott gyerekeket ? tudatta a Talmácsi Gábor Média.

Immár ez hagyománnyá vált, és idén harmadszorra került megrendezésre a Négy kerékről két kerékre nevű jótékonysági akció. Talmácsi Gábor örömmel vett részt az eseményen és vitte el egy körre kis utasát Honda SH300-as robogójával. A motoros felvonulás 8 km-es útvonala, a Pető Intézettől ? a XI. kerületi Villányi út 67-től ? indult, majd az Alkotás út ? Márvány utca ? Alagút ? Lánchíd ? Apáczai Csere János utca ? Belgrád rakpart ? Szabadság híd ? Bartók Béla út ? Villányi út útvonalon keresztül vitték vissza a boldog gyerekeket a Pető Intézetbe. Császár Claudia főszervező meghívását idén is nagyon sok közéleti személyiség fogadta el.

Talma és védenceiTalmácsi Gábor mellett ott volt mentoráltja, Bódis Richárd is, aki a vezetéstechnikai szimulátorokon játszott a gyerekekkel és mutatott nekik egy-két trükköt, hogy mikre kell figyelni motorozás közben ? Nagyon megható volt látni a gyerekek örömét, hihetetlen nagy lelki erejük van,sokan tanulhatnának tőlük. Nagyon jó érzés volt személyesen is részt venni ezen a jótékonysági eseméyen. A sok mosolygó arcot elnézve a kitűzött célt sikerült elérnünk, miközben mi is nagyon sokat kaptunk ezektől a gyerekektől ? mondta Bódis Richárd

Az idén is jó volt részt venni ezen a nemes megmozduláson, melyhez minden évben nagyon szívesen csatlakozok. Nagy öröm számomra is, hogy örömet szerezhetek a gyerekeknek, szívet melengető őket mosolyogni látni. Szerencsére a robogóm egy automata váltós kétkerekű, így a lábsérülésem ellenére is tudtam motorozni, ami számomra is nagy boldogságot jelentett pluszban és jelen helyzetemben hasonló érzéseket váltott ki belőlem a motorozás élménye, mint a mögöttem ülő kis utasból ? mondta Talmácsi Gábor.

Szóljon hozzá!