ZETApress

hírportál

Lions-díj a bálban

Demján Sándor kapta a 2013. évi Lions-díjat. A Lions Clubok Magyarországi Szövetsége a Jótékonysági Kormányzósági bálon második alkalommal adta át a Lions-díjat ? tudtuk meg Dr. Takács Ildikótól.

A kuratórium ? Dr. Czeglédi László, alapító kormányzó, Dr. Buzási Gábor, volt kormányzó, díjalapító, és a mindenkori soros kormányzó, idén Spissák István ? a 2013. évi Lions-díjat Demján Sándornak, a nemcsak üzleti sikereiről, hanem szerteágazó, példaértékű és ihlető erejű jószolgálati munkájáról is ismert nagyvállalkozónak ítélte oda. Tavaly Benkő László, az Omega billentyűse volt a díj első kitüntetettje. A Lions-díjat ? az alapítók megfogalmazása szerint ? az a természetes személy kaphatja meg, aki kiemelkedő, országosan ismert közéleti tevékenysége során több évtizeden keresztül személyes munkájával mutatott példát a jószolgálatban, a másokon való önzetlen segítésben felelt meg a cselekvő szolidaritás eszméjének.

Az indoklás szavai szerint Demján Sándor személyében olyan ember kapta a Lions Szövetség legmagasabb elismerését, aki a saját értékrendjének megfelelően tette a legtöbbet a LIONS által is elismert, követett és támogatott célokért. Demján Sándor a december 7-én tizedszer átadott Prima Primissima-díjjal, valamint a Demján Sándor Alapítvány által egyedülálló módon és mértékben támogatta és támogatja a magyar kultúrát, a művészetet, a sportot, a tudományt, az oktatást. Mintegy tízezer diák részesült az Alapítvány ösztöndíjából és százezer rászorulót támogatott Kelet-Európában és Magyarországon.

Örömmel vagyok itt önökkel ma este, mert a Lions az adni akarók és nem a kapni akarók klubja. A világon 1,4 millió tagja van az önök szervezetének. Ez óriási szám, nagy erőt képvisel. Büszke vagyok arra, hogy Magyarországon is tevékenyen jelen van az eszme. Az én istenem Széchenyi. Ő mondta, hogy az idő több mint a pénz. Éppen ezért kell értékelni mindazokat, akik az idejüket áldozzák nemes célokra. A jövőben ? úgy látom ? egyre nagyobb szükség lesz ilyen klubokra. Nem egyszerű megtalálni a társadalom parazitái között az igazán rászorulókat, akiknek a száma egyre nő. Nemes dolog önkéntesként, minden kényszer nélkül, egyetlen mosoly ellenszolgáltatásért segíteni másokon. Kívánom, hogy terebélyesedjen a szervezet, gyönyörű munkájukat sok siker koronázza! ? köszönte meg Demján Sándor az elismerést.

A Lions Clubok Magyarországi Szövetsége 1988-ban jött létre. Jelenleg 46 klubban közel ezer tag végzi jószolgálati munkáját, melynek eredményeképpen megszámlálhatatlan önkéntes munkaóra és évi mintegy kétszázmillió forint révén segít a rászorulókon. A Kormányzósági Bál a szövetség egyik legfrissebb programjára, a Németh István volt kormányzó (2011-2012) által életre hívott Szemszűrő autóbusz-programra, azaz egy ? a látás védelmébe állított ? különleges busz felszerelésére és üzemeltetésére gyűjtött.

A magyar szövetség a Lions Clubs International, a világ legnagyobb jótékonysági klub szervezetének tagja. A fennállásának százéves jubileumához közeledő szervezet ma 206 országban van jelen és 46 ezer klubjának közel 1,4 millió tagja van. A nemzetközi Lions-mozgalom jelszava: We serve, azaz Szolgálunk. Az LCI munkájának egyik legfontosabb célja a látás védelme és a vakok és gyengén látók megsegítése. Emellett természetesen sok más feladatot is ellát, önkéntes munkával és pénzzel rendszeresen, folyamatosan segíti a rászorulókat. A Lions révén az elmúlt években világszerte több mint 120 millió gyermek jutott szemészeti ellenőrzéshez és a szükséges szemészeti kezeléshez. 1990 óta a Lions 415 millió dollárt költött látásmegőrző programjára.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Demjáné a platina babér | ZETApress

Szóljon hozzá!