ZETApress

hírportál

Demjáné a platina babér

Demján Sándor, a TriGranit elnöke a Babér-díj Platina-fokozatát veheti át ma a Katowicében megrendezett gálaesten. A Babér-díj átadása rangos esemény, amelyen a tudományos, kulturális, politikai és gazdasági életben kiemelkedő teljesítményt nyújtó személyeket díjaznak ? tudtuk meg Dr. Takács Ildikótól.

A nemzetközileg ismert és elismert üzletembernek a lengyel gazdaság fejlesztésében, a magyar lengyel kapcsolatok előmozdításában, valamint a külföldi tőke beáramlásának előmozdításában játszott meghatározó szerepéért adományozzák a Babér-díjat. A korábbi kitüntetettek között olyan ismert személyiségek találhatók, mint Lech Walesa (1992), II. János Pál pápa (1996), Václav Havel (2004), Andrzej Wajda (2008) és José Manuel Barroso (2011). Demján Sándor 2008-ban is Lengyelországban, Krakkóban vette át a Krakkó Filantróp-díjat, amelyet az U Siemachy gyermekszervezet pénzügyi támogatásáért kapott.

Lengyelország mindig kiemelt célpontja volt ingatlanfejlesztési tevékenységünknek. Az országban megvalósult fejlesztéseink területe meghaladja az 500 ezer m2-t, befektetésünk értéke pedig meghaladja az egymilliárd eurót. Lengyelország számomra a munka becsületét jelenti: a munkaszerető és megbízható munkások tették lehetővé a TriGranit zászlóshajóinak számító lengyel fejlesztéseink sikerét. Ezt a felelősségérzetet, segíteni akarást tapasztaltam nemcsak a gazdasági, hanem a lengyel?magyar barátság szép hagyományait erősítő karitatív együttműködésünk során is ? hangsúlyozta Demján Sándor.

A 15 éves TriGranit Közép-Kelet-Európa legnagyobb ingatlanbefektetési, -fejlesztési és -üzemeltetési vállalata, amely a régió hét országában van jelen. A TriGranit Fejlesztési Zrt. több mint 2,5 milliárd euró értékben fejlesztett projekteket és további négymilliárd euró ? többnyire vegyes hasznosítású ? fejlesztés megvalósítását tervezi az elkövetkező években. Mint megírtuk, Demján Sándor elnök múlt szombaton az idei Lions-díjat vette át a szövetség budapesti jótékonysági bálján.

Szóljon hozzá!