ZETApress

hírportál

Átadták az adományokat

A hétvégén sikeresen lezajlott Chili con Árpa jótékonysági akció során összegyűjtött adományokat január 09-én, szerdán eljuttatták a rászorulók számára ? tudtuk meg Magony Szilvitől. Dr Váczi János XII. kerületi alpolgármester már a múlt szombati főzésben és ételosztásban is segített a Déli pályaudvar kerengőjében.

Árpa Attila, az ismert színész, rendező, forgatókönyvíró 2013. január 5-én, szombaton egy jó tettel indította az évet, és chili con carnet főzött a rászorultak számára a Déli pályaudvar kerengőjében. A jótékonysági akció a Fővárosi és a Hegyvidéki Önkormányzat, valamint a BVK Holding Zrt. támogatásával valósult meg. A főzést kiegészítette egy gyűjtési akció is, melynek jelmondata: Kezdd az évet egy jó tettel! Az így összegyűjtött rengeteg adományt: tartós élelmiszert, meleg ruházatot, gyermekruhát és játékot, Dr. Váczi János a Hegyvidéki Önkormányzat alpolgármestere és Árpa Attila osztotta szét a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Feszty Árpád utcai átmeneti szállásában, valamint a Dankó utcai Hajléktalan Gyermekek óvodájában.

Az a tapasztalatunk, hogy a Hegyvidéken élők szívesen vesznek részt jótékonysági programokon. Az Önkormányzat minden, ehhez a mostanihoz is hasonló kezdeményezést lelkesen támogat, és rendszeresen szervez ilyen jellegű akciókat. A Kezdd egy jó tettel az évet! ? elnevezésű program azért különleges, mert a Máltai Szeretetszolgálat melegedőnek szánt adományok mellett kisgyermekek számára is gyűjtöttünk ? mondta el Dr. Váczi János alpolgármester. ? Bízom abban, hogy jövőre még többen csatlakoznak majd a programhoz, és a kezdeményezést egy jótékonysági fesztivállá tudjuk majd bővíteni! ? tette hozzá Árpa Attila.

Szóljon hozzá!