ZETApress

hírportál

Főpolgármesteri vizit Bajnainál

Miniszterelnökünk hétfő délután hivatalában fogadta Han Zhenget, a húszmillió lakosú, tartományi jogú Sanghaj vezetőjét. A megbeszélésen szó esett Magyarország részvételéről a 2010-es sanghaji Világkiállításon, de tárgyaltak egyéb gazdasági, üzleti és kutatás-fejlesztési együttműködésekről is.

A találkozó jelentőségét többek között az adja, hogy Sanghaj főpolgármestere első ízben látogatott el közép-kelet-európai országba. Ez annak is köszönhető, hogy az elmúlt időszakban Kína gazdasági fővárosának hazánkkal alakult ki a legaktívabb és legtartalmasabb együttműködése a régióban ? tudatta a Kormányszóvivői Iroda.

A kormányfő a MABISZ főtitkárával találkozott

Bajnai Gordon kormányfő tegnap Varga Zoltán önkormányzati miniszterrel és Trunkó Barnabással, a Magyar Biztosítók Szövetségének főtitkárával tekintette át a Nyírségben pusztító vasárnapi vihart követően kialakult helyzetet.

A tárgyalás résztvevői kiemelték, hogy a jelenlegi helyzetben mindennél fontosabb a biztosítók gyors és ügyfélbarát eljárásainak biztosítása, valamint az, hogy a kárelhárításban és kárenyhítésben közreműködő katasztrófavédelmi szervek, valamint a biztosítók képviselői ? az eddigi gyakorlatnak megfelelően ? együttműködjenek és segítsék egymás munkáját.

Miniszterelnökünk azt kérte, hogy a biztosítók a lehető legrövidebb időn belül teremtsék meg a lehetőségét az érdemi és gyors előlegfizetésnek, illetve javasolta, hogy a biztosítók dolgozzanak ki olyan biztosítási csomagot, ami kifejezetten a természeti károk bekövetkezte esetén nyújthat segítséget az ingatlantulajdonosoknak.

Szóljon hozzá!