ZETApress

hírportál

Puzsér Szélsőközepe

A minap jelent meg Puzsér Róbert: Szélsőközép ? a könyv című 160 oldalas kötete 3000 példányban a Konkrét Könyvek ? The Sign Stúdió gondozásában. Száznál is több illusztrációját Eötvös Gábor, a többi tízet Trencsényi András készítette ? tudtuk meg a tegnap délutáni könyvbemutatón, a Kazinczy utcai Mika Tivadar Mulatóban.

A Szélsőközép eredetileg egy több frekvencián sugárzott közéleti rádióműsor-brand volt az elmúlt évtized második felében. Ehhez egy éveken keresztül működő, azonos nevű internetes blog is társult, amely a HVG Goldenblog-szavazásán 2007-ben az év legszínvonalasabb közéleti blogja lett. Itt megjelent írásaiból és egyéb fórumokon közölt esszéiből szerkesztette Puzsér Róbert a Szélsőközép ? a könyv című kötetet, melyet illusztrátor munkatársai, Eötvös Gábor és Trencsényi András több éven át gyártott, különleges, helyenként rendkívül merész grafikái és festményei tesznek még színvonalasabbá.

Ami a könyvben olvasható, nem aktuálpolitika, bár vannak benne friss történések. A kötet az elmúlt fél évtized zavaros társadalmi közegében született írások rendkívül szórakoztató, de nem kevésbé elgondolkodtató gyűjteménye. A Szélsőközép ? a könyv azzal a nem titkolt szándékkal készült, hogy a hazai könyvpiac összetéveszthetetlen kuriózuma, megosztó és vérpezsdítő kult-kiadványa legyen.

A kötet két naprakész anyagot is tartalmaz. Az egyik az azeri baltás gyilkos kiadatásáról, a másik a Hild téren szeptember végén felavatott Kis rikkancs-szoborról íródott. A rikkancsfiú kezéből Az Est helyett Blikket kínál: olyan újságot, melyben sokszor jelent meg pozitív anyag Rogán Antal Belváros-lipótvárosi polgármesterről és kerületéről. 2010. április 9-én a Fideszes polgármester a kerület új főutcájának átadásán a szalagátvágásra a meglepett főépítészét kérte fel, mert nem akart együtt ollózni a baloldali kormányfővel és főpolgármesterrel. A minapi szoboravató idejére már mindkét posztra jobboldaliak kerültek.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Swinger vagyok! | ZETApress

Szóljon hozzá!